Eerste basisplek sinds 642 dagen bezorgt Van Beek 'speciaal gevoel'

Voor Sven van Beek was de wedstrijd tegen Feyenoord zondag een speciale. De 26-jarige verdediger maakte tegen 'zijn' club zijn debuut voor Willem II en ondanks de ruime nederlaag was er voor Van Beek een lichtpuntje. Voor het eerst sinds mei 2019 stond hij in de basis in een Eredivisie-wedstrijd.

Feyenoord
Feyenoord
5 - 0
Willem II
Willem II

'Voor mij is dit een heel mooi moment', sprak Van Beek tegen ESPN. 'Ik heb twee jaar dag in dag uit geknokt om weer fit te worden. Ik koos ervoor om Feyenoord te verlaten voor Willem II om aan spelen toe te komen en dan speel ik mijn eerste wedstrijd in De Kuip. Dat geeft me een speciaal gevoel. Het is klote dat we hier met 5-0 verliezen, dat mag gewoon niet. Daar ben ik boos over.'

Bij aankomst in De Kuip liep Van Beek bijna de verkeerde kleedkamer in. 'Ik maakte even een schijnbeweging naar links, maar daarna liep ik naar rechts, naar de kleedkamer van de uitploeg. Voor mij is het mooi dat ik na twee jaar hier weer voetbal. De nederlaag is kut en dat mag niet gebeuren, maar ik ben wel trots dat ik hier sta.'

Dat trainer Zeljko Petrovic hem liet starten, verraste Van Beek niet. 'Ik weet wat ik kan en ik trainde bij Feyenoord al weken mee. De situatie hier was alleen dat ik geen speelminuten zou krijgen. Dit is voor mij een mooie kans om minuten te maken, want ik miste het spelletje.' Petrovic was zeer tevreden over het optreden van Van Beek. 'We hebben hem gehaald om te spelen, en ik vond dat hij dat uitstekend deed. Echt uitstekend, knap van die jongen.'

Bij rust leidde Feyenoord nog maar met 1-0, maar in de tweede helft donderde Willem II in elkaar. Van Beek: 'In de eerste helft maakten we het Feyenoord moeilijk, maar dan krijgen we in de extra tijd een goal tegen. Dat mag niet gebeuren. Toch was er niks aan de hand, gewoon de schouders eronder na rust. Maar ja, dan krijg je er nog vier tegen. We hadden in de eerste helft moeten scoren uit de counter. Dat gebeurde niet en in zeven minuten gaven we de wedstrijd weg.'

Voor Van Beek is het ook wennen om tegen degradatie te spelen. Willem II staat met dertien punten op een gedeelde zestiende plek, samen met ADO Den Haag. 'We moeten er als team van leren. Ik ben er pas net, ik moet ook kijken hoe het hier in zijn werk gaat. We kunnen niet in een paar minuten drie goals weggeven.'