Eenvoudige zeges ManU en Spurs, Chelsea gelijk

Manchester United sloeg een gat van drie punten in de Premier League, al heeft naaste belager Arsenal wel twee wedstrijden minder gespeeld. Chelsea liep averij op, terwijl Tottenham flink uithaalde.

Manchester United-Blackburn Rovers 2-0Cristiano Ronaldo toonde tegen Blackburn weer eens aan aan effectiviteit te hebben gewonnnen. De Portugees nam in het eenzijdige duel beide doelpunten voor zijn rekening.

Ronaldo sloeg toe in een tijdsbestek van twee minuten. De aanvaller kopte eerst raak na een voorzet van Ryan Giggs en liep een minuut later opnieuw juichend weg na een voorzet van Carlos Tevéz te hebben afgerond.

Blackburn speelde een verloren wedstrijd toen David Dunn vlak na rust vanwege zijn tweede gele kaart van het veld werd gestuurd. De gasten hadden in de beginfase bij een 0-0 stand in de persoon van Christopher Samba nog wel de lat geraakt boven de kansloze Edwin van der Sar.

Chelsea-Everton 1-1Op het moment dat Chelsea een zwaarbevochten overwinning dacht te kunnen gaan vieren, maakte Everton nog gelijk op Stamford Bridge. Tim Cahill passeerde doelman Carlo Cudicini met een omhaal.

Daarmee kregen de gasten op de valreep wat zij verdienden. De tegenstander van AZ in het UEFA Cup-toernooi kreeg als eerste een grote kans. Steven Pienaar kwam echter net te kort om de score te openen.

Daarna was het de beurt aan Chelsea. Didier Drogba brak uiteindelijk de ban na 71 minuten spelen. Eerder had Frank Lampard een schot gekeerd zien worden door doelman Tim Howard en had verdediger Tony Hibbert een inzet van Alex van de lijn gehaald.

Tottenham Hotspur-Wigan Athletic 4-0Het krachtsverschil tussen de twee ploegen uit de onderste regionen van de Premier League, die overigens beide al een trainerswissel doorvoerden, was opvallend groot.

Jermain Jenas was de grote man bij The Spurs door de eerste twee doelpunten voor zijn rekening te nemen. Aaron Lennon en Darren Bent maakten het drama compleet voor de ploeg van de basisspelers Mario Melchiot en Denny Landzaat.