Ecuador behoudt perfecte score met zege op Uruguay

Ecuador is dankzij een 2-1 overwinning op Uruguay ook na drie wedstrijden nog zonder puntenverlies in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks voor het WK 2018. Bolivia pakte in het hooggelegen La Paz zijn eerste zege in de jacht op het eerste WK-ticket sinds 1994.

Ecuador – Uruguay 2-1
Ecuador en Uruguay waren The Road to Russia een maand geleden uitstekend begonnen met twee overwinningen. Beide landen maakten bovendien indruk door respectievelijk Argentinië (2-0) en Colombia (3-0) te verslaan. Ook in de Ecuadoraanse hoofdstad Quito gingen de gedeelde koplopers van de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule vol voor de zege.

Felipe Caicedo zette Ecuador in de 23ste minuut op het spoor van de derde zege met zijn derde treffer van de kwalificatiereeks. Hoewel ook het restant van de eerste helft vermakelijk was, kwam Uruguay pas vier minuten na rust op gelijke hoogte toen de van een schorsing teruggekeerde Edinson Cavani raak kopte uit een vrije trap van voormalig Ajacied Nicolás Lodeiro.

Meteen daarna kreeg Cavani weer een kans, maar Alexander Domínguez hield het thuisland op de been. Fernando Muslera had eveneens een aantal goede saves in huis, maar moest in de 58ste minuut toch een treffer toestaan van Fidel Martínez (foto). Ondanks kansen over en weer bleef het daarbij. Ecuador gaat daardoor aan kop, al kan Chili bij een zege op Colombia later vannacht ook op negen punten komen.

Rodrigo Ramallo was met twee goals belangrijk voor Bolivia tegen Venezuela.

Bolivia – Venezuela 4-2
Venezuela staat ook na drie wedstrijden nog op nul punten. Op bezoek bij Bolivia ging het enige Zuid-Amerikaanse land dat zich nooit voor een WK plaatste met 4-2 onderuit. Op meer dan 3.500 meter hoogte bewees het thuisland maar weer eens dat het moeilijk is te verslaan in de ijle lucht van Estadio Hernando Siles, waar een groot land als Argentinië in aanloop naar het WK 2010 nog met 6-1 op de broek kreeg.

Zo'n vaart als in 2009 liep het donderdag niet, al had het gezien de ruststand zomaar gekund. Bolivia leidde halverwege al met 3-1 door twee doelpunten van Rodrigo Ramallo en een rake strafschop van Juan Carlos Arce. Vlak na rust maakte Rudy Cardozo de vierde Boliviaanse treffer, waardoor de tegendoelpunten van Mario Rondón (2-1) en Richard Blanco (4-2) weinig waarde hadden. Bolivia boekte daarmee de eerste zege van de kwalificatiereeks.