Dure nederlaag Oranje Onder-19, smaakmaker valt uit

Reacties

Oranje Onder-19 is er donderdag nog niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finale van het EK. Bij winst op Engeland was een plek bij de laatste vier een zekerheidje, maar de ploeg van bondscoach Maarten Stekelenburg ging met 1-0 onderuit.

Dure nederlaag Oranje Onder-19, smaakmaker valt uit

De wedstrijd begon dramatisch voor de Nederlandse talenten. Al in de tweede minuut kwam Joël Piroe (foto) na een flinke beuk ongelukkig ten val, wat hem een hoofdblessure opleverde en resulteerde in een aftocht per brancard. In de eerste groepswedstrijd was de PSV-spits tegen Duitsland nog goed voor een hattrick.

Onder leiding van de zeventienjarige Fulham-uitblinker Ryan Sessegnon nam Engeland het heft in handen en kreeg het de beste kansen. Oranje-doelman Justin Bijlow hield zijn ploeg lange tijd op de been, maar uitgerekend op het moment dat Nederland wat sterker werd en kansen kreeg, ging het mis.

Zes minuten voor tijd was Marcus Edwards op de rechterflank Navajo Bakboord te slim af. Zijn voorzet belandde na een klutssituatie voor de voeten van Ben Brereton, die de 1-0 tegen de touwen schoot. Die treffer kwam Oranje Onder-19 niet meer te boven.

Ondanks de nederlaag heeft de ploeg van Stekelenburg nog een prima uitgangspositie om de laatste vier te bereiken. Engeland is met zes punten uit twee duels al geplaatst, Oranje plaatst zich wanneer de laatste groepswedstrijd tegen Bulgarije wordt gewonnen. Dat duel wordt zondag om 18.00 uur gespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.