Dure nederlaag na bizarre voorbereiding: Aubameyang uit zijn frustratie

Reacties

De slopende aanloop naar de interland tegen Gambia heeft Gabon maandagavond opgebroken. De ploeg van aanvoerder Pierre-Emerick Aubameyang ging onderuit (2-1) en is zo zijn koppositie in de Afrika Cup-kwalificatiepoule kwijt.

Dure nederlaag na bizarre voorbereiding: Aubameyang uit zijn frustratie
© Pro Shots

De selectie van Gabon was zondagavond afgereisd naar Gambia voor de topper in Groep D van de kwalificatie, maar de selectie werd het land niet binnengelaten. Aubameyang en consorten moesten van 23.30 uur tot 5.30 uur lokale tijd op het vliegveld doorbrengen voordat ze uiteindelijk naar binnen mochten.

Aubameyang deed via zijn social media-kanalen verslag van het hele gebeuren. 'Dank voor de extra motivatie, Gambia', stuurde hij de ether in toen de selectie van Gabon eindelijk in de bus zat. Zo'n tien uur later, om 16.00 uur lokale tijd, begon de wedstrijd tegen Gambia.

In het heenduel was Gabon vier dagen geleden, mede dankzij een doelpunt van Aubameyang nog de sterkste, maar nu was het Gambia dat zegevierde. Bologna-spits Musa Barrow velde met twee doelpunten het vonnis over de vermoeide bezoekers.

Beide ploegen staan daardoor gezamenlijk aan kop in Groep D, aangezien het onderlinge resultaat precies in evenwicht is, geeft het beter doelsaldo van Gambia voorlopig de doorslag. Aubameyang vatte een frustrerende dag op Twitter samen met een middelvinger richting de organisatie van het Afrika Cup-toernooi.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer P. Aubameyang
Meer over P. Aubameyang
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.