Duitsland Quiz: de Rekordspieler van Die Mannschaft

Reacties

'Voetbal is een simpel spelletje. Negentig minuten lang rennen 22 mannen achter een bal aan en uiteindelijk zijn het altijd de Duitsers die winnen.' In De Maand van het Duitse Voetbal mag het nationale elftal van onze oosterburen natuurlijk niet ontbreken. Een quiz over de recordinternationals van Die Mannschaft.

Duitsland Quiz: de Rekordspieler van Die Mannschaft

Bovenstaande uitspraak is van voormalig topspits en huidig BBC-presentator Gary Lineker, die in zijn actieve carrière ondervond dat het lastig winnen was van de Duitsers. Met vier wereld- en drie Europese titels zijn er inderdaad maar weinig landenteams die zo succesvol waren als dat van (West-)Duitsland. Ironisch genoeg gingen de Duitsers in net zoveel finales (zeven) onderuit.

Van de onderstaande lijst met internationals die minstens zeventig interlands voor Duitsland speelden, weet vrijwel iedereen wel wat het is om in zo'n finale te staan. Wie die Rekordspieler precies zijn, laten we aan jullie over. Hun interlandperiode, positie (GK=keeper, DF=verdediging, MF=middenveld, FW=aanval) en aantal interlands/doelpunten geven wij alvast weg. Viel spass! 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.