Bundesliga Quiz: buitenlanders in het spoor van Der Bomber

Reacties

In het kader van de Maand van het Duits Voetbal opnieuw een quiz over de Bundesliga, dit keer over de buitenlandse topscorers in de hoogste divisie van Duitsland. Het indrukwekkende aantal van 365 goals dat Gerd Müller ooit maakte zullen ze waarschijnlijk nooit benaderen, maar ook hun cijfers mogen er zijn.

Bundesliga Quiz: buitenlanders in het spoor van Der Bomber

Op de topscorerslijst aller tijden van de Bundesliga staat Der Bomber al decennialang onbedreigd bovenaan met achter hem andere voormalige doelpuntenmachines als Klaus Fischer, Jupp Heynckes, Ulf Kirsten en Klaus Allofs. Behalve spitsen van Duitse makelij lieten ook buitenlanders de netten in de Bundesliga regelmatig bollen.

Met name deze eeuw waren het steeds vaker de aanvallers van over de grens die zich Torschützenkönig van de Bundesliga mochten noemen. Een enorm verschil met de vorige eeuw, toen slechts twee buitenlanders zich mengden tussen de vrijwel uitsluitend Duitse topscorers per seizoen.

Van de buitenlandse Bombers is er een aantal nog altijd actief in de Bundesliga, zoals bijvoorbeeld de aanvoerder van deze lijst. De Peruviaanse spits in kwestie heeft het inmiddels tot de vijfde plek op de topschutterslijst aller tijden geschopt. Aan jullie de taak zijn naam, en die van zijn achtervolgers, te raden. Veel plezier!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.