Duitsland maakt dankzij Reus einde aan beroerde reeks

Reacties

Duitsland heeft vrijdagavond in Leverkusen gewonnen van Saoedi-Arabië: 2-1. Marco Reus was de grote man aan de zijde van Die Mannschaft.

Duitsland maakt dankzij Reus einde aan beroerde reeks

Bondscoach Joachim Löw liet Leroy Sané buiten zijn WK-selectie en koos vrijdagavond voor Reus als linksbuiten. Julian Draxler was de vervanger van de licht geblesseerde Mesut Özil. Manuel Neuer stond opnieuw onder de lat, al werd hij halverwege wel vervangen door Marc-André Ter Stegen.

Duitsland wist opvallend genoeg geen enkele van zijn laatste vijf interlands te winnen. Tegen achtereenvolgens Engeland, Frankrijk en Spanje werd gelijkgespeeld, waarna Brazilië en Oostenrijk de wereldkampioen zelfs op een nederlaag trakteerden. De laatste interlandzege dateerde daardoor alweer van 8 oktober 2017 (5-1 tegen Azerbeidzjan). Tegen Saoedi-Arabië zat een stunt er eigenlijk geen moment in.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de achtste minuut opende Timo Werner de score, maar de complimenten gingen naar Reus. De 29-jarige aanvaller legde een fraaie pass van Joshua Kimmich perfect breed op Werner, die op de goede plek stond en eenvoudig kon scoren. Kort voor rust verdubbelden de Duitsers de score. Reus bediende Werner met een slim steekpassje, de Leipzig-spits gaf laag voor richting Müller, maar verdediger Omar Hawsawi werkte de bal in zijn eigen doel.

In de slotfase deed Saoedi-Arabië nog iets terug. Sami Khedira ging in de fout en de bal ging op de stip. Ter Stegen stopte de zwak genomen strafschop nog, maar Taisir Al Jassim scoorde alsnog uit de rebound: 2-1. In de slotfase hadden zowel Mario Gómez als de bezoekers nog een keer kunnen scoren, maar dat gebeurde niet.

Duitsland reist daardoor met een goed gevoel af naar het WK, waar Mexico, Zweden en Zuid-Korea de tegenstanders zijn in Groep F. Saoedi-Arabië trapt het toernooi af met de openingswedstrijd tegen Rusland, waarna Egypte en Uruguay wachten.

Reis door de tijd: de helden van de laatste WK's
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.