Duitsland gaat experimenteren in Rusland: 'Alle spelers aan het werk zien'

Reacties

Duitsland heeft de sterspelers thuisgelaten voor de strijd om de Confederations Cup en assistent-bondscoach Marcus Sorg bevestigde op de persconferentie voor het toernooi andermaal dat de eindstrijd in Rusland in het teken staat van experimenteren. Dat gaat gebeuren met onder anderen Ajacied Amin Younes.

Duitsland gaat experimenteren in Rusland: 'Alle spelers aan het werk zien'

Bondscoach Joachim Löw neemt met Matthias Ginter, Julian Draxler en Shkodran Mustafi slechts drie spelers mee naar Rusland die er ook bij waren in 2014, toen Duitsland het WK in Brazilië won. De rest van de selectie werd grotendeels aangevuld met spelers die over enkele jaren prijzen moeten pakken voor de Duitsers. Younes is een van de verrassende namen bij Duitsland, waar Marc-André ter Stegen (Barcelona), Emre Can (Liverpool) en Antonio Rüdiger (AS Roma) gelden als blikvangers.

Assistent Sorg laat weten dat het toernooi in Rusland vooral in het teken staat van kansen bieden. 'We willen alle spelers aan het werk zien om ze te leren kennen en ook om ze aan onze speelstijl te laten wennen. Het is belangrijk om ze aan een internationaal niveau te laten ruiken en ze een ervaring te bieden op een eindtoernooi.'

Duitsland speelt in de strijd om de Confederations Cup tegen Australië, Chili en Kameroen in de groepsfase. De wereldkampioen opent het toernooi op 19 juni tegen Australië (aftrap 17.00 uur).

Bekijk op de site van de FIFA de volledige selectie van Duitsland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.