Duitsland dankt oefenzege aan fenomeen Füllkrug

Reacties

Duitsland heeft het eerste wedstrijd na het WK en het eerste oefenduel richting het EK gewonnen. Peru moest buigen voor Die Mannschaft.

Duitsland dankt oefenzege aan fenomeen Füllkrug
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
2 - 0
Peru
Peru

Na de bittere teleurstelling van het WK in Qatar was er het besef bij Die Mannschaft dat het vertrouwen van de eigen fans moest worden teruggewonnen op weg naar het EK in eigen land in 2024.

Positieve prestaties in oefenduels moeten daarvoor zorgen, waarbij Peru het eerste slachtoffer moest worden van Duitsland. Los Incas bleken een welkome tegenstander, die in Mainz niet opgewassen waren tegen de Duitse dadendrang.

Die dadendrang werd in de eerste helft tot uitdrukking gebracht door Niklas Füllkrüg. De dertigjarige spits had in zijn voorgaande vier interlands als invaller drie keer gescoord, waarmee de status van fenomeen zich aftekende. Tegen Peru mocht hij voor eerst aan de aftrap komen, waarmee Werder Bremen na ruim zes jaar weer een afvaardiging had in de Duitse basis.

Serge Gnabry was Füllkrug voor gegaan en had in november 2016 met drie goals een grote bijdrage geleverd aan de 8-0 zege op San Marino. Zijn navolger lag na 38 minuten op koers die prestatie te evenaren. Want met zijn twee treffers had hij Duitsland op weg geholpen naar de zorgeloze avond, waarop hij voor rust vaker had kunnen scoren.

Füllkrug had al een Duits record geëvenaard, want alleen Sandro Wagner had in 2017 in zijn eerste vijf interlands vijf keer gescoord. Deze prestatie overtreffen was hem niet gegeven, want een kwartier voor tijd ging hij naar de kant om plaats te maken voor debutant Mergim Berisha.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.