Duitser Zieler negatief in de recordboeken na remise

Duitsland speelde vrijdag op spectaculaire wijze gelijk tegen Oekraïne: 3-3. De Duitse goalie Ron-Robert Zieler zal een minder goede herinnering aan de interland bewaren.

Duitser Zieler negatief in de recordboeken na remise

De sluitpost van Hannover 96 is de eerste doelman bij Duitsland die in zijn debuut drie tegendoelpunten krijgt sinds Heinz Kwiatkowski in 1954. Destijds verloor West-Duitsland met 8-3 van Hongarije tijdens het WK 1954 in Zwitserland. De West-Duitsers wonnen dat WK uiteindelijk wel.

'Natuurlijk is het vervelend om bij je debuut drie doelpunten te incasseren', vertelt Zieler aan Bild. 'Maar ik heb een paar reddingen gemaakt en de tweede helft ging het goed.' De doelman kreeg alle doelpunten in de eerste helft tegen.

Bij Oranje mag Sander Westerveld zich de laatste doelman noemen die bij zijn debuut drie doelpunten tegen kreeg. Op 8 juni 1999 verloor Nederland met 3-1 van Brazilië en stond Westerveld voor het eerst onder de lat bij Oranje. Henk Timmer sloot zijn debuut bij Oranje ook af met een verlies van 3-1, tegen Italië in 2005. De toenmalig AZ-keeper verving echter Edwin van der Sar en incasseerde slechts één doelpunt.

Dinsdag speelt Nederland tegen Duitsland. Voor Zieler hoogstwaarschijnlijk geen kans om zich te revancheren aangezien Bayern München-doelman Manuel Neuer zich weer bij de Duitse selectie heeft gevoegd. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's