Duitse teammanager: 'Misschien hadden we Özil niet moeten oproepen'

Reacties

Oliver Bierhoff heeft in een interview met Die Welt enkele zeer opvallende uitspraken gedaan. Zo zet de teammanager van de Duitse nationale ploeg zijn vraagtekens bij het oproepen van Mesut Özil.

Duitse teammanager: 'Misschien hadden we Özil niet moeten oproepen'

In Duitsland was er veel ophef over een foto van Özil en Ilkay Gündogan met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Tijdens de vriendschappelijke interlands voorafgaand aan het WK werd het tweetal continu uitgefloten door de Duitse fans, waarna zij in Rusland geen moment hun normale niveau haalden.

Bovendien besloot Özil na de fluitconcerten de pers te boycotten. De aanvallende middenvelder weigerde de media te woord te staan over zijn ontmoeting met Erdogan en was in geen velden of wegen te bekennen bij een mediadag waar alle Duitse internationals beschikbaar zouden zijn voor journalisten.

Op dat moment liet de staf van de Duitse nationale ploeg het na om in te grijpen. 'We hebben internationals nooit verplicht om iets te doen, maar probeerden hen altijd te overtuigen. Met Mesut is ons dat niet gelukt. Misschien hadden we het daarom ook op sportief vlak wel zonder hem moeten doen. We hadden moeten overwegen om Mesut niet mee te nemen.'

Toch denkt Bierhoff niet dat alle ophef van invloed was op de teamgeest van de Duitsers. 'Dat niet, maar het bleef maar een onderwerp in de media. Ik had achteraf voor meer duidelijkheid moeten zorgen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.