Löw prijst reactie van bekritiseerde Özil en Müller

Reacties

Joachim Löw is blij met de reactie van Mesut Özil op zijn plek op de bank tegen Zweden. De Duitse bondscoach vertelde in aanloop naar het laatste groepsduel met Zuid-Korea ook over het lange gesprek met Thomas Müller, die ook niet overtuigt op het WK.

Löw prijst reactie van bekritiseerde Özil en Müller

Na de deceptie tegen Mexico (0-1 verlies) werd Özil uit het elftal gehaald door Löw, die tevreden is over hoe de middenvelder zich vervolgens heeft gemanifesteerd. 'Na de wedstrijd tegen Zweden heeft Özil een geweldige reactie laten zien op de training, zoals ik verwachtte van alle spelers die niet speelden', aldus de bondscoach op het perspraatje in aanloop naar de wedstrijd van woensdag tegen Zuid-Korea.

Net als Özil kreeg Müller veel kritiek in de Duitse media na de slechte WK-start. Maar de aanvaller is zelf zijn grootste criticaster, vertelde Löw. 'Na de wedstrijd tegen Mexico hebben we een lang gesprek gehad en geprobeerd zijn manier van spelen te analyseren door middel van videobeelden. Hij is iemand die erg open staat voor commentaar en zeer zelfkritisch is. Ondanks de negativiteit kijkt hij vooruit en houdt hij een positieve houding. Hij is erg belangrijk voor ons.'

Löw beseft dat de winst op Zweden slechts de eerste stap is richting de achtste finales. 'De sfeer na de wedstrijd tegen Mexico was natuurlijk erg slecht. Na de wedstrijd tegen Zweden was er pure vreugde. De opluchting was groot. Op de weg terug was de sfeer erg goed, maar niet over de top. We realiseerden ons dat de winst pas een kleine stap was en dat er nog een moet volgen tegen Zuid-Korea.'

Naast de geschorste Jerôme Boateng kan Löw alleen niet over Sebastian Rudy, die op meerdere plekken zijn neus heeft gebroken, beschikken tegen Zuid-Korea.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.