Duitse recordinternational voorspelt EK-winst: 'Welk land heeft een beter elftal?'

Reacties

Het Nederlands elftal oefent dinsdagavond tegen de aanstaande Europees kampioen. Althans, dat voorspelt de Duitse recordinternational Lothar Matthäus. Hij is dolenthousiast over het 'nieuwe' Duitse nationale elftal en voorspelt een schitterende zomer voor Die Mannschaft.

Duitse recordinternational voorspelt EK-winst: 'Welk land heeft een beter elftal?'
© Pro Shots

In november heerste er na oefennederlagen tegen Turkije (2-3) en Oostenrijk (2-0) nog een crisisstemming in Duitsland, maar daar is na de 2-0 overwinning van zaterdag op Frankrijk duidelijk niets meer van over. 'Dit team kan niet alleen Europees kampioen worden; het móét het worden!', zegt Matthäus in gesprek met BILD.

Volgens de Duitse voetballegende, goed voor 150 interlands, is er alle reden om optimistisch te zijn. 'We spelen thuis! Goed, ik zeg het met een knipoog, maar ik ben toch ook serieus. Welk land heeft een beter elftal dan wij? De Fransen? Ik vind van niet. We moeten weer groots gaan denken.'

Duitsland, dat het EK drie keer won (één keer met Matthäus in de ploeg), is voor het aankomende toernooi in eigen land ingedeeld in een poule met Schotland, Hongarije en Zwitserland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.