'Duitse' Rafinha weigert oproep van Braziliaans elftal

Reacties

Bayern München-verdediger Rafinha heeft bedankt voor het Braziliaans elftal. De dertigjarige rechtsback werd door bondscoach Dunga opgeroepen voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Chili en Venezuela, maar gaf aan te wachten op een Duits paspoort.

'Duitse' Rafinha weigert oproep van Braziliaans elftal

'Ik ben niet de eerste keus op mijn positie', verklaarde Rafinha zijn keuze volgens Globo Ésporte. 'Ik wil nu niet komen als ik niet veelvuldig opgeroepen ga worden', vervolgde de tweevoudige international, die in 2008 voor het eerst deel uitmaakte van de Seleção. Hij kwam enkel in actie op de Olympische spelen van 2008 en in twee vriendschappelijke interlands.

Rafinha is al zo'n tien jaar als voetballer actief in Duitsland. Schalke 04 haalde hem in 2005 weg bij Coritiba, waarna hij via een tussenjaar bij Genoa in 2011 bij Bayern München terecht kwam. Het fijne Duitse hoofdstuk in zijn leven zette hem ertoe voor een Duits paspoort te gaan, waardoor hij ook kans zou maken op een plek bij de nationale selectie van de regerend wereldkampioen.

'Wij respecteren het besluit van de speler', was de reactie vanuit de Braziliaanse voetbalbond. 'We zullen de oproep dan ook annuleren, want we zijn van mening dat het Braziliaans elftal enkel baat heeft bij spelers die zich volledig willen geven voor hun land.'

Bij Duitsland hoopt hij in het gat te kunnen springen dat ploeggenoot Philipp Lahm achterlaat. De voormalige aanvoerder van de ploeg van bondscoach Joachim Löw zette na de gewonnen WK-finale van 2014 een punt achter zijn interlandcarrière. Rafinha is echter nog in afwachting van de paspoort-procedure.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.