Duitse media over Bayern München: 'Besluit Rangnick zorgt voor explosie'

Reacties

Ralf Rangnick heeft Bayern München afgezegd. De bondscoach van Oostenrijk blijft dat land trouw. In Duitsland wordt er op verschillende manieren ingezoomd op de gevolgen van dat besluit, terwijl er in Oostenrijk vooral euforie is.

Duitse media over Bayern München: 'Besluit Rangnick zorgt voor explosie'
© Pro Shots

'Rangnick wilde niet terugkeren naar een job waarbij hij dagelijks volop aan het werk moet', schrijft Kicker over het besluit van de 65-jarige coach. Daarnaast zag Rangnick een serieus gevaar voor het EK, dat zou kunnen lijden onder een keuze voor Bayern München. Als hij aan de slag was gegaan in Zuid-Duitsland, had hij wel vele malen meer kunnen verdienen. Daarnaast hebben de ÖFB-functionarissen en de internationals van Oostenrijk de coach nadrukkelijk gevraagd om te blijven. 'Het afzeggen van Rangnick is een ramp voor Bayern', stond te lezen in een commentaar van hetzelfde medium.

BILD komt in een uitgebreid achtergrondverhaal met een uitleg: Darum sagte Rangnick Bayern wirklich ab! 'Rangnick wilde zijn leven niet helemaal over de kop gooien. Twee klussen tegelijkertijd zag hij ook niet zitten, om met Bayern bezig te zijn tijdens het EK met Oostenrijk. Bovendien weet hij welke druk een topclub met zich meebrengt en dat wilde hij niet langer op deze leeftijd.'

'Het besluit van Rangnick laat het internet exploderen', kopt SPORT1 over de vele reacties na de keuze van Rangnick. Het medium beweert dat Rangnick twijfels had door het imago van de club én vanwege het feit dat Uli Hoeness hem had bestempeld als de derde keuze. Bovendien stelde het clubicoon vragen bij de kwaliteiten van Rangnick.

Zweites Deutsches Fernsehen (ZDF) komt met een lijstje potentiële opvolgers. Roberto De Zerbi, Zinedine Zidane, Sebastian Hoeness en Martin Demichelis worden genoemd als meest logische opties, maar het noemt ook nog een aantal alternatieven. Unai Emery, Antonio Conte, Roger Schmidt, Marco Rose en Louis van Gaal vallen in de categorie 'Mister X'.

Oostenrijk
In zijn thuisland Oostenrijk, een van de tegenstanders van Nederland op het EK, waren de reacties juist zeer positief. 'Een perfecte verrassing', kopte Kleine Zeitung. 'JAAA! Rangnick blijft ons ÖFB-Team trouw', liet Kronen Zeitung in de kop niets aan de verbeelding over wat hun blijheid betreft.

'Rangnick wil ook op het WK van 2026 voor sensatie zorgen', keek OE24 nog verder vooruit dan het toernooi in deze zomer. 'Rangnick had geen afkoopclausule en daarom had de ÖFB toestemming moeten geven als Rangnick wilde vertrekken.' Er deden diverse miljoenenbedragen de ronde, maar dat wordt niet van toepassing door dit besluit. 

Bekijk hier al onze video's
Meer Oostenrijk
Meer over Oostenrijk
Meer R. Rangnick
Meer over R. Rangnick
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.