Duitse coach pleegt censuur, dubbelklapper Puerto Ricaan

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Duitse coach pleegt censuur, dubbelklapper Puerto Ricaan

Winfried Schäfer heeft wel een hele aparte manier van het plegen van censuur. De Duitse bondscoach van Jamaica wist zich vrijdag niet te beheersen, toen hij met zijn ploeg terugkeerde op het Caribische eiland na de 2-0 nederlaag bij Panama voor de WK-kwalificatie. Schäfer had geen zin om een cameraploeg te woord te staan en trok de kabel uit de camera. Op dat moment werd zijn teammanager geïnterviewd. De voetbalbond van Jamaica greep hard in en stelde Schäfer op non-actief. (The Gleaner)

• Ouch! Een verdediger van Puerto Rico zal zijn vrouw de komende tijd even uit zijn slaapkamer weren. Hij deed in de wedstrijd tegen Miami in de North American Soccer League een uiterste poging om de inzet van ex-Ajacied Darío Cvitanich te keren. Dat liep verkeerd af…  

'Ik moet wennen aan koken, de was doen en strijken, maar je wordt er volwassen van. Mijn ouders en vrienden wonen nog wel dichtbij.'
Bart Ramselaar woont sindskort op zichzelf. Voor de PSV-aanwinst valt het allemaal niet mee. (FOX Sports)

• Nog even en dan is Eljero Elia weer terug van zijn schouderblessure. De Feyenoord-aanvaller loopt nu alleen nog met een mitella om. Dat gaat nog wel een tijdje duren.

'Waar bij onder anderen Sir Alex Ferguson het doel is om doelpunten te maken, is de prioriteit van Pep het hebben van zoveel mogelijk balbezit.'
Peter Schmeichel is duidelijk niet zo'n fan van de werkwijze van Manchester City-manager Pep Guardiola. De voormalige Manchester United-doelman vindt verder dat de goede prestaties van  Barcelona en Bayern München niet door Pep komen. 'Bij Bayern München heeft hij het oké gedaan, want hij heeft een heel goed en aantrekkelijk team veranderd in een saaier team. Hij heeft het ook bij Barcelona fantastisch gedaan, maar had daar het geluk dat hij de juiste spelers had op wie hij zijn filosofie kon uitwerken', stelt Schmeichel. (Omnisport)

'Welkom in Manchester. Hier zijn wat trainingsspullen. Je zult het nodig hebben. Zie je zaterdag!'
• Manchester United-aanvaller Zlatan Ibrahimovic is klaar voor de stadsderby van zaterdag tegen Manchester City. Hij stookt het vuurtje nog maar eens flink op door City-goalie Claudio Bravo wat trainingsspullen te sturen van Zlatans kledinglijn. De Chileense doelman kan zijn borst natmaken voor de confrontatie met de sterspeler, die tot nu toe drie keer scoorde in even zoveel Premier League-duels.

• Wederom een grappige Tweet van Telstar. Deze week werden er straffen uitgedeeld aan Go Ahead Eagles, De Graafschap en Willem II. Zo accepteerde Go Ahead woensdag een boete van 12.500 euro en een voorwaardelijke straf van een thuiswedstrijd zonder publiek. Telstar kan er wel de humor van inzien.

• Eindelijk: de vrouwen van Oranje zitten in FIFA 2017!

Nicklas Bendtner is na twee seizoenen weer terug in Engeland, dit keer bij Nottingham Forest. Zijn ex-club Arsenal wenst Lord Bendtner veel succes bij zijn nieuwe club. De Deense spits (28) speelde tussen 2005 en 2014 171 officiële duels voor de club uit Noord-Londen. Daarin maakte hij 47 treffers.

• De zoon van Lionel Messi, Thiago Messi, maakt binnenkort zijn debuut bij Barcelona. De Catalaanse club start met een nieuw project voor spelertjes onder de zes jaar. Thiago start volgens de radiozender Cadena Ser na zijn verjaardag op 12 november, dan wordt hij vier.

• De Duitse politie heeft een 21-jarige man uit Brandenburg opgepakt op verdenking van het meenemen van een stierenkop naar een bekerwedstrijd van Dynamo Dresden. Tijdens het duel met RB Leipzig - de club met een stier als mascotte - op 20 augustus werd het hoofd van het rund voor een supportersvak gegooid. Als de man schuldig wordt bevonden, krijgt hij waarschijnlijk een boete. De wedstrijd eindigde in 2-2, Dresden was na strafschoppen te sterk.

• Liverpool-verdediger Alberto Moreno heeft een creatieve, maar ook een ietwat luie manier gevonden om te 'wandelen' met zijn dochtertje.

Walking with my little love 😍😍

Een foto die is geplaatst door Alberto Moreno (@amplfc18) op

'Ik kan je verzekeren dat mijn enkels dankbaar zijn voor het besluit hem van het veld te sturen.'
• Na jaren bij Juventus kent Álvaro Morata de gevaren van het spelen tegen Giorgio Chiellini als geen ander. Als gevolg van zijn rode kaart is de Italiaanse mandekker er vanwege een schorsing niet bij als Spanje op 6 oktober tegen Italië speelt voor WK-kwalificatie. 'Ja, ik was blij toen ik zag hij rood had kreeg tegen Israël', aldus Morata met een knipoog tegen AS.

• Op sportief vlak wist De Graafschap in de Eredivisie dan wel weinig potten te breken, als het gaat om de steun van de supporters gaat het voorspoedig met De Superboeren. Uit een lijst van StadiumDB.com blijkt dat de Jupiler League-club bij de beste twintig clubs van Europa hoort als het gaat om de groei van het aantal toeschouwers. Na de promotie naar de Eredivisie gingen de toeschouwersaantallen oerend hard omhoog.

'Je hoort mensen vaak zeggen dat de Premier League het sterkst is, maar La Liga is voor mij met afstand de beste competitie van de wereld. De beste spelers gaan of naar de Spaanse topclubs of naar Bayern München of Juventus. Je zult Lionel Messi of Neymar nooit in de Premier League zien voetballen.'
• Het Engelse voetbalpubliek pleasen? Dat is niets voor Paul Scholes. (The Mirror)

• Zoals sommige voetballers er een gewoonte van hebben gemaakt een signaal af te geven, zo deed horlogefabrikant Holler FC dat ook kort nadat de handtekening onder het sponsorcontract met Liverpool werd gezet. Een vrij ongelukkige timing…

• In Utrecht zal het artikel van France Football met plezier worden gelezen. Volgens het medium is het gezien de ontwikkeling van FC Utrecht-spits Sébastien Haller (22) slechts wachten op een stap naar het nationale elftal van Frankrijk. 'Met zijn unieke kwaliteiten kan hij Olivier Giroud opvolgen.'

• Eén ding is zeker: deze verdediger van Puerto Rico FC heeft hart voor de zaak (vanaf 0.51). Een mooi verhaal voor de kleinkinderen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.