Duitse bond roept zelfverklaard videoref Rangnick op matje

Reacties

Ralf Rangnick moet zich bij de Duitse tuchtcommissie verantwoorden voor zijn gedrag tijdens het bekerduel met Bayern München. De technisch directeur van RB Leipzig had woensdag tijdens de wedstrijd geprobeerd met zijn mobieltje de scheidsrechter op diens fout te wijzen.

Duitse bond roept zelfverklaard videoref Rangnick op matje

Na ruim een half uur zag scheidsrechter Felix Zwayer in een overtreding van Arturo Vidal op Emil Forsberg op de rand van het strafschopgebied aanleiding voor een strafschop. Maar tot verbazing van RB Leipzig herzag de arbiter na overleg met zijn assistenten zijn beslissing en besloot tot een vrije trap net buiten het strafschopgebied.

Deze draai zorgde voor verbazing bij Rangnick, die besloot na het rustsignaal de arbiter op diens ongelijk te wijzen en het veld opstapte. Daarbij gebruikte hij zijn mobieltje, waarop de veelbesproken actie werd herhaald. De spelers van Bayern waren niet gediend van de actie van de technisch directeur en schermden Zwayer af.

Rangnick, die in catacomben doorging met zijn vergeefse pogingen de arbiter te overtuigen, hangt een straf boven het hoofd. De Duitse tuchtcommissie buigt zich over een sanctie voor de technisch directeur.

Bayern München won na strafschoppen het duel in Leipzig en plaatste zich zo voor de achtste finale van de strijd om de DFB Pokal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.