Duidelijke Wellenreuther wil komend seizoen eerste doelman zijn

Reacties

Timon Wellenreuther wil komend seizoen als eerste doelman fungeren bij een club. De doelman van Feyenoord krijgt de laatste weken zijn minuten wegens de door een blessure gevelde Justin Bijlow, die in Sittard weer eens bij de wedstrijdselectie zat. Daardoor zou het kunnen dat Wellenreuther op termijn weer op het tweede plan komt, maar zelf wil hij komend seizoen eerste doelman zijn.

Duidelijke Wellenreuther wil komend seizoen eerste doelman zijn
© Pro Shots
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
0 - 1
Feyenoord
Feyenoord

Het verhaal van Wellenreuther is bekend. Arne Slot maakte er nooit een geheim van dat de doelman de nummer twee is achter Bijlow, maar maakt telkens weer een goede indruk wanneer hij speelt. Ook zondagmiddag was Wellenreuther nog belangrijk met een redding in de blessuretijd van het duel tussen Fortuna Sittard en Feyenoord (0-1).

'Dat zijn de wedstrijden die Feyenoord speelt. We krijgen niet veel schoten tegen in een wedstrijd. Er was nu ook één gevaarlijk schot’, doelt Wellenreuther bij ESPN op dat ene gevaarlijke moment. 'Het was niet een heel moeilijke. Hij stuiterde een beetje, maar ik kon mijn handen er tegenaan krijgen.'

Nu Bijlow weer fit is en voor het eerst bij de wedstrijdselectie zat, zou de speeltijd van Wellenreuther weer in het gedrang kunnen komen. Slot liet in ieder geval al los dat hij in de finale van de KNVB-beker in ieder geval vast blijft houden aan zijn doelman. 'Ik ben altijd blij als ik mag spelen. Ik wil hem winnen', aldus Wellenreuther, die daarna aangeeft dat hij het niet echt als een beloning ziet.

Eerste doelman
Deze week schemerde door dat de prestaties van Wellenreuther ook elders in Nederland niet onopgemerkt zijn gebleven. PSV ziet in de doelman een mogelijke vervanger voor wanneer Walter Benítez en Joël Drommel zouden vertrekken. De Duitser heeft naar eigen zeggen niets gehoord van mogelijke overgang naar Eindhoven, maar is wel duidelijk over hoe hij zijn rol voor komend seizoen voor zich ziet.

'Ik houd er niet van om op de bank te zitten. Niemand houdt daarvan. Je wil voetballen en niet alleen maar trainen om vervolgens op de bank te zitten, maar soms moet je je rol accepteren', vervolgt Wellenreuther, die daarna stellig is over of hij volgend seizoen ergens eerste doelman wil zijn. 'Ja', luidde het volmondige antwoord. Wellenreuther ligt nog tot medio 2025 vast in De Kuip.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
31
27
3
1
103-17
+86
84
2
Feyenoord
31
23
6
2
80-24
+56
75
3
FC Twente
31
19
6
6
59-31
+28
63
4
AZ
31
17
7
7
62-35
+27
58
5
Ajax
31
13
10
8
65-58
+7
49
* Actueel tot en met 29 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.