Duidelijk statement van Rakitic: 'Ik wil het risico nemen'

Reacties

Ivan Rakitic hoopt dat er snel weer gevoetbald zal worden in Spanje. De middenvelder van Barcelona geeft aan dat hij best bereid is om het risico te nemen dat hij het coronavirus zou oplopen: Rakitic verwijst daarbij naar werknemers in andere sectoren die dit nu al dagelijks doen.

Duidelijk statement van Rakitic: 'Ik wil het risico nemen'
© Pro Shots

Volgens Rakitic heeft de voetballerij de verantwoordelijkheid om de gemeenschap een gevoel van eenheid te geven. 'Ik wil spelen', maakt de Kroaat duidelijk in gesprek met Marca. 'Het is duidelijk dat we moeten proberen om de beste voorzorgsmaatregelen te nemen, maar we moeten ook beseffen dat we nooit honderd procent beschermd kunnen zijn. Maar de werknemers die nu al dagelijks naar hun werk gaan nemen dat risico ook.'

'Medewerkers in een supermarkt kleden zich ook om in een kleedkamer en hebben misschien nog wel meer kans om het coronavirus op te lopen dan wij', vervolgt Rakitic. 'Zij nemen het risico en ik wil dat ook doen. Ik denk dat we dit verschuldigd zijn aan de supporters.'

Rakitic werd na dit antwoord gevraagd om een bevestiging of hij echt bereid is om een risico te nemen. 'Zonder twijfel, al zeg ik dit natuurlijk wel in de wetenschap dat het risico erg klein is. Maar ik zeg het ook uit solidariteit met de mensen die al vanaf de eerste minuut voor óns spelen', zo doelt Rakitic op onder meer de werknemers in de ziekenhuizen en supermarkten.

Rakitic wil de voetballiefhebbers weer wat plezier geven. 'Als het gaat over de problemen voor als het seizoen niet wordt uitgespeeld gaat het vaak over economische redenen, de Europese competities, de speelkalender, promotie, degradatie... maar ik hoor nooit iemand praten over de fans voor wie de club een deel van hun leven is en die dit zomaar hebben moeten inleveren. We moeten een sociale stap zetten, zodat we de mensen weer kunnen vermaken met waar ze van houden', aldus Rakitic.

In Spanje staat Barcelona elf speelronden voor het einde bovenaan in La Liga, met een voorsprong van twee punten op achtervolger Real Madrid.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
5
Villarreal
38
18
6
14
63-49
+14
60
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.