Duel Marseille-PSG nu vrij van Mexicaanse griep

Voetbal International blikt regelmatig vooruit op een topwedstrijd op de Europese velden, zoals de papieren topper tussen Olympique Marseille en Paris SG van vrijdag.

Duel Marseille-PSG nu vrij van Mexicaanse griep


OLYMPIQUE MARSEILLEKlassering 8ste plaatsDe spectaculaire 5-5 tegen Olympique Lyon van twee weken geleden heeft consequenties voor de defensie van Olympique Marseille. Trainer Didier Deschamps overweegt voor de papieren topper tegen Paris SG voor het eerst centrumverdediger Souleymane Diawara buiten de basis te laten. De Senegalees scoorde weliswaar in Lyon maar weet verder geen moment het niveau van de voorgaande seizoenen als speler van Girondins Bordeaux te benaderen.

Los van de huidige situatie op de ranglijst is een overwinning van groot belang. Verdediger Gabriel Heinze – in het verleden actief voor PSG – spreekt over de wedstrijd van het jaar voor beide teams. In tegenstelling tot de defensieve gebreken kan OM wel tevreden zijn met zijn scordingsdrift. Voor het quintet doelpunten tegen Olympique Lyon haalde ze in de Champions League fors uit tegen FC Zürich: 6-1.

Man in vorm BrandãoNaast de bliksemstart van Mamadou Niang is Brandão de voorbije weken de trefzekerste speler aan de zijde van Olympique Marseille. De Braziliaan scoorde in zijn laatste vier officiële wedstrijden.

Afwezigen Julien Rodriguez, onzeker: Bakari Koné.

PARIS SGKlassering 12de plaatsDe andermaal teleurstellende klassering van Paris Saint-Germain is eenvoudig te verklaren. Met zeventien goals is de hoofdstedelijke club allesbehalve productief, zo bevestigden trainer Antoine Kombouaré en aanvaller Mevlüt Erdinç onlangs. In de voorbije zes wedstrijden maakte PSG slechts één goal per duel, uitgezonderd de recente 1-4 zege bij FC Sochaux. Die overige vijf wedstrijden leverden slechts drie zeges op.

Man in vorm GéénDe spelers die momenteel de voorhoede van Paris SG vormen - Peguy Luyindula en Stéphane Sessegnon - hebben de grootste moeite de inbreng van de momenteel geblesseerde aanvaller Guillaume Hoarau naar tevredenheid te compenseren. Ook op het middenveld ontbreekt - zeker met de schorsing van Claude Makélélé, een natuurlijke leider.

Afwezigen Makélélé, Hoarau.

Van de laatste zeven onderlinge duels in de Ligue 1 kwam het slechts één keer voor dat de thuisploeg won. In februari 2008 boekte Olympique Marseille in Stade Vélodrome een 2-1 zege op PSG.

Seizoen Wedstrijd Uitslag
2004/05 Olympique Marseille-Paris SG 1-1
2005/06 Olympique Marseille-Paris SG 1-0
2006/07 Olympique Marseille-Paris SG 1-1
2007/08 Olympique Marseille-Paris SG 2-1
2008/09 Olympique Marseille-Paris SG 2-4

Bekijk hier al onze video's