Dubbelrol Mignolet helpt Liverpool aan winst op Leicester

In een bewogen wedstrijd die alle kanten op kon heeft Liverpool zaterdagavond aan het langste eind getrokken tegen Leicester City. De thuisploeg werd op een 2-3 nederlaag getrakteerd, keeper Simon Mignolet speelde een negatieve én positieve hoofdrol.

Bij Liverpool behield Georginio Wijnaldum zijn basisplaats ten opzichte van de vorige wedstrijd. Dit was toevallig genoeg ook tegen Leicester, in de strijd om de League Cup. The Foxes wonnen die wedstrijd (2-0). Liverpool speelde in dat duel wel in een zwakkere opstelling, aangezien sterspelers Mohamed Salah en Roberto Firmino niet eens opgenomen waren in de wedstrijdselectie voor het bekerduel.

Het was de Egyptenaar die in de competitie meteen het verschil maakte voor de formatie van manager Jürgen Klopp. Na een puntgave voorzet van Philippe Coutinho kopte Salah na vijftien minuten knap binnen bij de tweede paal. Enkele minuten later maakte Coutinho er 0-2 van. De Braziliaanse spelmaker bekroonde zijn derde opeenvolgende basisplaats bij Liverpool met een heerlijke vrije trap.

In plaats van door te drukken liet de uitploeg de teugels vieren en daar profiteerde Leicester van. Nadat Shinji Okazaki eerst nog een doelpunt afgekeurd zag worden, profiteerde hij in de laatste seconde van de blessuretijd van een fout van Mignolet. De goalie ging onder de bal door na een corner, waarna Okazaki de 1-2 intikte. Leicester nam deze goede afsluiter mee richting de tweede helft en Liverpool had het moeilijk met het opportunistische spel van de thuisploeg.

Het was echter aanvoerder Jordan Henderson die Liverpool bij de hand nam. Tegen de verhoudingen in maakte hij de 1-3 na een loepzuivere counter. Het antwoord had Leicester echter snel paraat, Jamie Vardy kopte de bal in het lege doel nadat Mignolet moest lossen op een schot van invaller Demarai Gray. Vardy had daarna zelfs de 3-3 moeten maken, maar Mignolet groeide in een minuut uit van schlemiel tot held.

De goalie ging niet vrijuit bij de twee goals van Leicester en veroorzaakte twintig minuten voor tijd ook nog een penalty. Mignolet maaide over een diepe bal van achteruit heen en legde vervolgens Vardy neer. De spits ging zelf achter de bal staan, maar faalde oog in oog met Mignolet. Net als bij zijn voorgaande vijf penalty's koos Vardy geen hoek en dat bleek fataal.

Door de overwinning is Liverpool in ieder geval voor één dag de nummer vijf van de Premier League met elf punten uit zes duels. De ploeg kan zich nu opmaken voor het Champions League-duel met het Spartak Moskou van Quincy Promes. Leicester staat er niet goed voor in Engeland, met vier punten staat het alleen op doelsaldo boven de degradatieplekken.