Dubbel gevoel bij Ten Hag: 'Doodzonde, maar een goed resultaat'

Erik ten Hag heeft een dubbel gevoel overgehouden aan het 2-2 gelijkspel van Ajax tegen Standard Luik in de derde voorronde van de Champions League. De trainer verklaart waarom zijn ploeg na de 0-2 voorsprong ver terugviel.

Ten Hag verwijt zijn elftal dat het duel al niet kort na rust beslist werd. Zo miste Hakim Ziyech oog in oog met Standard-doelman Guillermo Ochoa. 'Vooraf ben je heel blij met twee goals. Maar we staan met 0-2 voor bij rust en krijgen ook nog een geweldige kans op de 0-3. Daarna was het heel onnauwkeurig aan de bal, hetzelfde gold voor de afwerking. Dan geven we nog een strafschop weg, dus het is doodzonde dat het in 2-2 eindigt. Het is Europees een goed resultaat, maar er had meer ingezeten', aldus de trainer tegenover Ziggo Sport.

Ten Hag legt uit wat er fout ging, toen Standard gas gaf na een uur spelen. 'Je moet meer balbezit houden. Zij gaan uit de organisatie spelen, waardoor het ook veel makkelijker is voor ons om kansen te creëren. Maar daar kwamen we niet aan toe, we waren de bal snel kwijt. Defensief gezien moesten we terugzakken en tegenhouden. Dat deden we zonder heel grote kansen toe te laten. Uiteindelijk kregen we een penalty tegen. De organisatie stond wel goed, want ze hadden een afstandschot en penalty nodig om te scoren.'

Toch is Ten Hag niet gefrustreerd na de heenwedstrijd. 'Ik denk dat wij heel goede dingen hebben gezien. Uit de tweede helft moet je lering trekken. Zij zijn wat verder in hun kracht, dat speelde bij een aantal van ons wel. Daley Blind startte voor het eerst, Frenkie de Jong speelde voor het eerst op het middenveld. Het is logisch dat het dan tegen het einde minder wordt. Zij zitten al in de derde competitieronde en het was een intense wedstrijd, dat kan tegen het einde meespelen.'

Volgende week dinsdag moet Ajax in de Johan Cruijff Arena de klus afmaken tegen Standard. Als dat lukt, wacht Slavia Praag of Dinamo Kiev als laatste horde richting het hoofdtoernooi van de Champions League.