Druk op Koeman neemt verder toe na nieuwe miskleun Barcelona

Reacties

De positie van Ronald Koeman is verder aan het wankelen gebracht. Barcelona kwam donderdag in het uitduel met Cádiz niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel en verloor tot overmaat van ramp Frenkie de Jong, die tegen een rode kaart aanliep. In blessuretijd werd ook Koeman weggestuurd.

Druk op Koeman neemt verder toe na nieuwe miskleun Barcelona
© Pro Shots
Cádiz
Cádiz
0 - 0
Barcelona
Barcelona

Voor het uitduel met Cádiz keerde Luuk de Jong terug in de basis van Barcelona. De aanvaller verscheen net als Frenkie de Jong en Memphis Depay aan de aftrap. Voor Koeman, die door de teleurstellende resultaten behoorlijk onder druk staat in Catalonië, was de ontmoeting met laagvlieger Cádiz een belangrijke krachtmeting.

Dat was niet af te zien aan zijn spelers, die opnieuw een ongeïnspireerde indruk achterlieten in Estadio Rámon de Carranza. De thuisploeg had goed gekeken naar Granada, dat maandag de bus parkeerde in Camp Nou en een punt overhield aan het uitduel met Barcelona. Ook Cádiz hield zich op in en rond het eigen strafschopgebied. De bezoekers hadden voor rust liefst tachtig procent balbezit, maar dwongen ondanks het veldoverwicht geen enkele serieuze kans af.

Een rollertje van Memphis was nog het belangrijkste wapenfeit van Barcelona, dat er maar niet in slaagde Luuk de Jong in stelling te brengen. De aanvaller moet de Blaugranas van dienst zijn als kapstok en bliksemafleider, maar wordt in de praktijk vooralsnog niet of nauwelijks in het spel betrokken door zijn medespelers.

Ter Stegen voorkomt erger
Binnen een minuut na rust lag de bal er bijna aan de andere kant in, toen oudgediende Álvaro Negredo het van net buiten de zestien op stijlvolle wijze probeerde. Marc-André ter Stegen moest zich helemaal strekken, maar kon Barcelona ternauwernood redden van een achterstand. Vlak daarna kreeg Memphis de uitgelezen mogelijkheid om de score te openen, maar de Oranje-international taxeerde een voorzet van Luuk de Jong volledig verkeerd en raakte de bal met zijn hak. De volgende poging van Memphis - een venijnig schot met links - was een stuk beter, maar strandde op doelman Jeremías Ledesma.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Rood Frenkie de Jong
Juist op het moment dat Barcelona nadrukkelijker de aanval zocht, kreeg het een flinke tik te verwerken. Frenkie de Jong kreeg na ruim een uur spelen in een tijdsbestek van zes minuten twee keer geel en werd met rood van het veld gestuurd. Scheidsrechter Carlos Del Cerro Grande toonde de 24-jarige middenvelder zijn tweede gele kaart na een tackle op Alfonso Espino, die met veel misbaar naar de grond ging. Daarbij moet worden aangetekend dat De Jong eerst de bal speelde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vlak na het heenzenden van Frenkie de Jong haalde Koeman Luuk de Jong naar de kant. De Nederlander werd vervangen door Philippe Coutinho. Terwijl Cádiz bloed rook en voorzichtig naar voren trok, leek het ondertal Barcelona op twee gedachten te hinken. Óf vol risico op jacht naar de overwinning, of een punt veiligstellen. Het werd uiteindelijk het tweede. Cádiz kreeg nog kansen op meer, maar Ter Stegen hield zijn doel in de slotfase schoon. Memphis kreeg in de vierde minuut van de blessuretijd nog dé kans op de winnende treffer. De aanvaller verprutste ook zijn derde grote kans van de wedstrijd door de bal voorlangs te schieten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat was meteen het laatste wapenfeit van het duel en dat betekent dat de problemen voor trainer Ronald Koeman in Catalonië verder toenemen. Tot overmaat van ramp werd de 58-jarige oefenmeester zelf nog met rood weggestuurd door Del Cerro Grande. Joan Laporta stelde voor aanvang dat Koeman bij een slecht resultaat niet zal worden weggestuurd, maar het blijft afwachten hoe de onberekenbare voorzitter daar na een nachtje slapen over denkt.

Overige duels

in La Liga


Do 23 sep. 2021

LaLiga

Stand LaLiga 2021/2022

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
8
4
80-31
+49
86
2
Barcelona
38
21
10
7
68-38
+30
73
3
Atlético Madrid
38
21
8
9
65-43
+22
71
4
Sevilla
38
18
16
4
53-30
+23
70
5
Real Betis Sevilla
38
19
8
11
62-40
+22
65
6
Real Sociedad
38
17
11
10
40-37
+3
62
7
Villarreal
38
16
11
11
63-37
+26
59
8
Athletic de Bilbao
38
14
13
11
43-36
+7
55
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.