Rampspoed Barcelona houdt aan: Frenkie de Jong met rood van het veld

Reacties

Frenkie de Jong is donderdag tijdens het uitduel met Cádiz met rood van het veld gestuurd. De Nederlander liep in een tijdsbestek van zes minuten tegen zijn tweede gele kaart aan.

Rampspoed Barcelona houdt aan: Frenkie de Jong met rood van het veld
© Pro Shots
Cádiz
Cádiz
0 - 0
Barcelona
Barcelona

De Jong kreeg zijn eerste gele kaart na een vermeende elleboogstoot. Een paar minuten later toonde scheidsrechter Carlos Del Cerro Grande de Oranje-international opnieuw een gele kaart na een tackle op een speler van Cádiz.

De Jong speelde eerst de bal, maar Del Cerro Grande vond het vergrijp hard genoeg voor een tweede gele en dus rode kaart. Omdat het een gele kaart betrof, mocht de VAR niet ingrijpen. Dat betekent dat het geplaagde Barcelona de wedstrijd in Estadio Rámon de Carranza met tien man moet voltooien.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tweede rode kaart
Voor De Jong is het zijn tweede rode kaart in La Liga. In januari vorig jaar kreeg de 24-jarige middenvelder rood tijdens het uitduel met Espanyol. Saillant detail: ook toen was Del Cerro Grande de scheidsrechter.

Spelersprofiel

F. de Jong


Geboortedatum:
12 mei 1997
Leeftijd:
26
Geboorteplaats:
Arkel
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,81 m
Gewicht:
74 kg
Huidige club:
Barcelona
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.