Droomvlucht West Ham duurt voort: aanwinst Lingard opnieuw belangrijk

West Ham United heeft wederom goede zaken gedaan bij de strijd om Europees voetbal. The Hammers rekenden maandagavond in eigen huis af met Leeds United en hebben in de Premier League zelfs een aardige uitgangspositie om een Champions League-ticket binnen te halen.

West Ham United
2 - 0
Leeds United

West Ham is zonder twijfel de grote verrassing in het huidige Premier League-seizoen. Manager David Moyes stond bij de start van het voetbaljaar bovenaan bij de Engelse bookmakers als het ging om de trainer die het eerst zou worden ontslagen. Hij was met de Londenaren vorig seizoen nog als zestiende geëindigd erg spectaculair waren de zomeraankopen niet.

Op de transfermarkt deed West Ham in januari nog wel een gouden zet. Jesse Lingard werd gehuurd van Manchester United en de Engelsman die al onder Moyes werkte op Old Trafford is een uitstekende versterking gebleken. Lingard verdiende in de twintigste minuut een strafschop, waarna hij zelf in eerste instantie nog miste vanaf elf meter, maar in de rebound was het wel raak voor de aanvallende middenvelder: 1-0. Voor de 24-voudig international, die bij Man Utd zo moeizaam scoorde, was het alweer zijn vierde competitiedoelpunt in zes Premier League-optredens voor zijn nieuwe club.

West Ham verdubbelde in de 28ste minuut al de marge via Craig Dawson. De centrumverdediger scoorde uit een corner van Aaron Creswell, wiens traptechniek een van de grote wapens is van West Ham. De ploeg van Moyes bleef defensief knap overeind tegen Leeds, dat na ingrijpen van de VAR in de zevende minuut wel al een goal van Tyler Roberts afgekeurd had zien worden vanwege buitenspel, en heeft de vijfde plaats overgenomen van Everton. De achterstand op nummer vier Chelsea is maar twee punten en West Ham heeft nog een wedstrijd minder gespeeld dan de stadgenoot, die eerder op de maandagavond al afrekende met Everton.