Droomstart Big Sam blijft uit na opzichtig falen Benteke

Reacties

Sam Allardyce heeft bij zijn terugkeer in de Premier League genoegen moeten nemen met een punt. De man die begin dit seizoen na een schandaal werd ontslagen als bondscoach van Engeland, leidde Crystal Palace op Boxing Day naar een 1-1 gelijkspel bij Watford.

Droomstart Big Sam blijft uit na opzichtig falen Benteke

Allardyce nam drie dagen na zijn aanstelling als opvolger van de ontslagen Alan Pardew plaats op de bank van Crystal Palace, in de wetenschap dat zijn nieuwe ploeg slechts vier punten had gepakt in de laatste tien duels. Tegen Watford gingen The Eagles na het vroege uitvallen van Daryl Janmaat en Valon Behrami echter goed van start.

De eerste echte kans was na 25 minuten dan ook voor de bezoekers toen Yoan Cabaye na goed werk van Christian Benteke net naast schoot. Het bleek een voorbode van wat komen ging, want niet veel later schoot de Franse middenvelder de bal na een goede steekpass van Andros Townsend in de verre hoek achter Watford-doelman Heurelho Gomes (ex-PSV).

Troy Deeney begon op de bank, maar maakte als vervanger van de vroeg uitgevallen Valon Behrami eindelijk zijn honderdste goal voor Watford.
Troy Deeney begon op de bank, maar maakte als vervanger van de vroeg uitgevallen Valon Behrami eindelijk zijn honderdste goal voor Watford.

Crystal Palace had die voorsprong al voor rust kunnen uitbouwen, toen Gomes na een slechte terugspeelbal van Sebastian Prödl een penalty veroorzaakte door Benteke ten val te brengen. De Belgische spits ging zelf achter de bal staan, maar faalde opzichtig. Zijn veel te slappe inzet was een makkelijke prooi voor Gomes, die de bal eenvoudig klemvast kon pakken.

Die misser kwam de mannen van Big Sam na rust duur te staan. Watford had doelman Wayne Hennessey na rust nog niet aan het werk gezet toen Damien Delaney bij een spelhervatting Prödl vasthield. Opnieuw wees Mark Clattenburg naar de spits. De al na een kwartier ingevallen Troy Deeney bleef wel koel en maakte zijn honderdste goal voor Watford.

Allardyce mocht vervolgens nog blij zijn dat hij een punt meeneemt van The Hawthorns, want de meeste mogelijkheden waren in de slotfase voor Nordin Amrabat en zijn ploeggenoten. Watford verzuimde echter de tweede zege in de laatste zes Premier League-duels te pakken en staat voorlopig tiende. Palace blijft op de zeventiende plek bungelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.