Droomseizoen compleet: arbiter van WK-finale fluit ook de CL-finale

Reacties

Szymon Marciniak fluit dit seizoen de Champions League-finale. De Poolse scheidsrechter kreeg eerder dit jaar ook al de WK-finale toegewezen.

Droomseizoen compleet: arbiter van WK-finale fluit ook de CL-finale
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
1 - 0
Internazionale
Internazionale

Zo beleeft Marciniak voor een scheidsrechter een seizoen om van te dromen. In december was de 42-jarige Pool nog de man die de eindstrijd van het WK in Qatar tussen Argentinië en Frankrijk in goede banen moest leiden, nu ziet de UEFA in hem ook de meest geschikte kandidaat om de apotheose van het Europese clubvoetbal in Istanbul te fluiten.

Op 10 juni strijden Manchester City en Internazionale om de eindzege in het miljardenbal. Dat Marciniak dan de leiding heeft, bewijst dat hij er goed op staat bij de internationale bonden. In 2018 was de Pool al vierde official tijdens de CL-finale en dit seizoen floot hij acht wedstrijden in het miljardenbal, waaronder de tweede halve finale tussen Manchester City en Real Madrid.

De scheidsrechters voor de finales van de Europa League en de Conference League zijn ook bekendgemaakt. De Engelsman Anthony Taylor fluit op woensdag 31 mei de EL-finale tussen Sevilla en AS Roma, de Spanjaard Carlos del Cerro Grande is aangewezen voor de Conference League-finale van woensdag 7 juni tussen Fiorentina en West Ham United.

Wo 31 mei 2023

Wo 7 jun. 2023

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.