Droomduo Janssen-Stengs helpt Van Bommel aan belangrijke zege

Reacties

Vincent Janssen en Calvin Stengs hebben opnieuw een belangrijke rol gespeeld in een overwinning van Antwerp FC. Het in bloedvorm verkerende duo vond elkaar al snel doeltreffend in de uitwedstrijd tegen Oostende. Mede daardoor won de ploeg van trainer Mark van Bommel makkelijk.

Droomduo Janssen-Stengs helpt Van Bommel aan belangrijke zege
KV Oostende
KV Oostende
0 - 3
Antwerp
Antwerp

Van Bommel had zijn manschappen na de nederlaag van afgelopen weekend weer op moeten poetsen. Op bezoek bij Union Sint-Gillis verloor Antwerp namelijk de gevoelige strijd om de tweede plaats (2-0). Dat terwijl het sinds het WK ongeslagen was en de weg naar boven ingezet had. Dat kwam hard aan, omdat midweeks juist fiere koploper RC Genk in het bekertoernooi van de mat geveegd was (0-3).

Bij Oostende moest Van Bommel zorgen dat zijn elftal niet voor de tweede keer op rij onderuit ging. Dat deed hij uiteraard met Stengs en Janssen vanaf de aftrap. Het Nederlandse duo verkeert in blakende vorm en was sinds het WK al meerdere keren beslissend. Daarnaast groeide de onderlinge connectie, waardoor Stengs vaak goalgetter Janssen wist te vinden.

Behalve met Stengs en Janssen begon Van Bommel ook met landgenoot Jurgen Ekkelenkamp in de basisopstelling. En de bij Ajax opgeleide aanvallende middenvelder zorgde bijna voor een bliksemstart. Nog geen twintig seconden waren onderweg of Ekkelenkamp had de score geopend. Zijn poging ging echter rakelings naast.

Daarna nam Antwerp de teugels stevig in handen. Na ruim tien minuten werd het krachtsverschil ook op het scorebord uitgedrukt. Michel-Ange Balikwisha brak door op de linkerflank, maar zijn voorzet miste Janssen nog. Bij de tweede paal was Arbnor Muja er echter als de kippen bij om de score te openen.

Niet veel later lag de wedstrijd al in een plooi. En droomduo Stengs en Janssen trok de hoofdrol naar zich toe. Eerst slalomde Stengs door het zestienmetergebied, maar toen hij zich vast leek te lopen zag hij Janssen in zijn rug. De aanvaller van Oranje kreeg de bal en schoot op geweldige wijze raak.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Lange tijd leek het niet meer spannend te worden aan de Vlaamse kust. Tot doelman Jean Butez de pijlsnelle Theo Ndicka vloerde. Een strafschop kon de ploeg van Van Bommel pijn doen, maar Nick Batzner schoot het buitenkansje op de paal. Vlak voor tijd maakte Bruny Nsimba het Antwerpse feestje nog compleet. Daardoor pakte Antwerp de volle buit en is het chagrijn van Union verdwenen.

Pro League

Stand Pro League 2022/2023

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Genk
34
23
6
5
78-37
+41
75
2
Union Sint-Gillis
34
23
6
5
70-41
+29
75
3
Antwerp
34
22
6
6
59-26
+33
72
4
Club Brugge
34
16
11
7
61-36
+25
59
5
Gent
34
16
8
10
64-38
+26
56
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Pro League
Meer over Pro League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.