Droomavond Klinsmann junior: 'Penalty stoppen was ongelooflijk'

Reacties

In Duitsland maken ze er al grappen over: 'Hij duikt net als zijn vader'. Jonathan Klinsmann beleefde een droomavond tijdens Hertha BSC - Östersunds FK. Hij mocht debuteren in de goal van de Duitse club en pakte vlak voor tijd een penalty. 

Droomavond Klinsmann junior: 'Penalty stoppen was ongelooflijk'

Klinsmann is derde keeper in de Duitse hoofdstad, maar mocht omdat de club toch al was uitgeschakeld in de Europa League voor het eerst zijn opwachting maken. In de 58ste minuut werd de zoon van Jürgen nog wel gepasseerd door Sotirios Papagiannopoulos, die de Zweden daarmee op een 0-1 voorsprong zette, maar daarna groeide de twintigjarige doelman uit tot man van de wedstrijd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dankzij een goal van Peter Pekarik was de thuisploeg langszij gekomen, maar die inspanning leek voor niets te zijn geweest toen de scheidsrechter in de 86ste minuut naar de stip wees voor een penalty. Strafschopnemer Brwa Nouri koos echter voor dezelfde hoek als Klinsmann en zag zo de Amerikaan uitgroeien tot de man van de wedstrijd.

En inderdaad Amerikaan. De zoon van de legendarische Duitse spits is geboren en getogen in Amerika. Hij is zelfs zo Amerikaans, dat hij helemaal geen Duits spreekt. Na de wedstrijd liet hij in het Engels voor de camera's weten: 'Die penalty stoppen was ongelooflijk. De fans stonden achter mij, het was onvoorstelbaar. Voor de wedstrijd was ik wat nerveus, maar mijn vader zei tegen mij dat ik gewoon mijn wedstrijd moest spelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.