Droomavond Bakker: vliegensvlugge assist zet PSG-sterren op koers

Reacties

Mitchel Bakker heeft nog maar eens een avond beleefd om niet snel te vergeten. De negentienjarige linksback werd bij PSG verkozen boven gearriveerde krachten als Juan Bernat en Layvin Kurzawa voor het bekerduel bij Dijon. Het basisdebuut van de Nederlander draaide uit op een ruime zege en daar had hij zelf een aandeel in.

Droomavond Bakker: vliegensvlugge assist zet PSG-sterren op koers
© Pro Shots
Dijon
Dijon
1 - 6
PSG
PSG

Want na 46 seconden vond de afgelopen zomer van Ajax overgekomen Nederlander zich al terug aan de rand van het zestienmetergebied van de tegenstander. Zijn voorzet werd op knullige, maar effectieve, wijze in eigen doel geschoten door Wesley Lautoa. En zo gebeurde het dus dat Bakker (op de foto boven tussen Cavani en Mbappé in het feestgedruis) binnen een minuut werd gefeliciteerd door mede-basisklanten als Edinson Cavani en Kylian Mbappé.

Even richtte de thuisploeg zich nog op. Na slordig balverlies van Ander Herrera rondde Mounir Chouiar beheerst af met een hobbelschot:1-1. Uiteindelijk zou PSG toch nog weglopen. Vlak voor rust was het de grote ster die voor de 1-2 zorgde. Mbappé schoot de bal koeltjes in de lange hoek en heeft daardoor nu in alle competities waar PSG dit seizoen aan deelneemt gescoord.

Na rust bleek PSG, met Bakker nog steeds in de gelederen, een flink maatje te groot. Eerste kopte Thiago Silva uit een corner de 1-3 op het scorebord. Kort daarna was Pablo Sarabia trefzeker met een rebound na een schot van Mbappé (die de bal weer had gehad van Bakker). Mbappé zorgde uiteindelijk met een door Senou Coulibaly van richting veranderd schot voor de 1-5 en Sarabia met zijn tweede van de avond (een intikker) voor de 1-6 eindstand.

Spelersprofiel

M. Bakker


Geboortedatum:
20 juni 2000
Leeftijd:
23
Geboorteplaats:
Purmerend
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,85 m
Gewicht:
85 kg
Huidige club:
Atalanta

Al snel was dus al zeker dat Bakker & co zich zouden plaatsen voor de halve finale van het toernooi om de Coupe de France, het toernooi waarin vorig seizoen in de eindstrijd na strafschoppen werd verloren van Stade Rennes. En dat was tot aan het duel van PSG ook de enige ploeg die ook al zeker was van een plekje bij de laatste vier. Olympique Lyon en Olympique Marseille vechten later vanavond om het derde ticket. De vierde kwartfinale gaat tussen stuntploeg Epinal (4) en Saint-Étienne.

Bakker zou uiteindelijk negentig minuten mogen blijven staan van coach Thomas Tuchel. Voor de Nederlander was het zijn tweede officiële duel voor de hoofdmacht, aangezien hij in de vorige ronde tegen Pau al had mogen invallen.

Bakker maakte in de zomer van 2019 transfervrij de overstap, een overgang die eigenlijk al een half jaar eerder beoogd was. PSG zocht destijds jonge spelers voor het beloftenteam, dat inmiddels is opgeheven. Lang moest Bakker het daarom doen met oefenwedstrijden, tot zijn afgelopen twee optredens in het equivalent van de Engelse strijd om de FA Cup.

Bij Ajax, dat zeker toekomst in de linksback zag en hem in januari 2019 nog meenam naar de Verenigde Staten op trainingskamp, kwam hij tot twee duels in de hoofdmacht. Beide keren was dat in 2018 in het bekertoernooi, tegen Te Werve en Go Ahead Eagles. Bovendien kwam hij 37 keer in actie voor Jong Ajax. Ten tijde van die duels had de jonge verdediger waarschijnlijk nooit kunnen bevroeden dat in februari 2020 Mbappé hem om zijn nek zou vliegen bij een goal van PSG. En toch was het vanavond zover.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer M. Bakker
Meer over M. Bakker
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.