Droom Curaçao bijna ten einde na pijnlijke nederlaag

Curaçao is bijna uitgeschakeld in de groepsfase van de Nations League na een nederlaag tegen Costa Rica. Ondanks een numeriek overwicht ging het in de slotfase nog mis.

Plaatsing voor de finaleronde van de Nations League zou een absolute stunt zijn geweest voor de ploeg van Remko Bicentini. Die stunt was wel dichtbij na vijf punten uit de eerste drie duels. Het thuisduel met Costa Rica zou zo goed als zeker beslissend zijn. Het begin was slecht voor Curaçao. Na een overtreding van doelman Eloy Room zette Johan Venegas de bezoekers al snel op voorsprong uit een strafschop.

Curaçao reageerde sterk in Willemstad. Zes minuten na de 0-1 stond het alweer gelijk dankzij Rangelo Janga, die scoorde met een prachtige kopbal. Het leek daarna alleen maar mooier te worden voor de thuisploeg, want Costa Rica-verdediger Ricardo Blanco kreeg in de 64ste minuut rood. Curaçao was daarna de betere ploeg en wist dat een remise minstens goed genoeg was voor het afdwingen van een beslissingswedstrijd. Toch ging het nog mis door een late goal van Francisco Calvo: 1-2.

Curaçao heeft nu nog een heel kleine kans om groepswinnaar te worden en zo een plaats bij de laatste vier in de CONCACAF Nations League af te dwingen. Koploper Costa Rica moet in de nacht van zondag op maandag in eigen huis van Haïti verliezen. Dan eindigen de drie landen allemaal op vijf punten en volgen er beslissingsduels, omdat doelsaldo en onderling resultaat in deze toernooiopzet niet van toepassing is.