Stuntploeg Curaçao aast op nieuwe surprise: 'We blijven maar stappen maken'

Reacties

Curaçao is dicht bij een nieuwe stunt. Dankzij een knap gelijkspel bij topland Costa Rica (0-0) zijn de eilandbewoners bijzonder dicht bij een zeer verrassende finaleplek in de Nations League. Bondscoach Remko Bicentini toont zich in gesprek met Voetbal International dan ook bijzonder trots op zijn elftal. 'We hebben alles in eigen hand.'

Stuntploeg Curaçao aast op nieuwe surprise: 'We blijven maar stappen maken'
© Pro Shots

In Divisie A van de CONCACAF-versie van de Nations League zit Curaçao in Groep D, met naast Costa Rica ook Haïti als tegenstander. Eerder wist de ploeg al een keer te winnen van Haïti (1-0), waarna afgelopen weekend een gelijkspel (1-1) volgde tegen datzelfde land. In de nacht van zondag op maandag (Nederlandse tijd) boekte Curaçao vervolgens wederom een succes, door in en tegen topfavoriet Costa Rica een doelpuntloos gelijkspel uit het vuur te slepen. Dat was mede te danken aan keeper Eloy Room, die weergaloos speelde.

'Ik ben zeer tevreden met de manier waarop we hebben gespeeld', zo laat bondscoach Bicentini weten aan VI. 'Het was een zware wedstrijd, maar wij hebben in delen van de wedstrijd volledig gedomineerd. Zowel mét, als zónder bal. Het is jammer dat we onszelf niet wat vaker hebben beloond. We creëerden in de eerste helft liefst vier honderd procent-kansen, daar hadden we meer uit moeten halen. Ook in de tweede helft kregen we goede scoringskansen, maar telkens stond de keeper in de weg', doelt hij op goalie Keylor Navas, die onlangs van Real Madrid naar Paris Saint-Germain verhuisde.

Desondanks is Bicentini dik tevreden. 'Ik ben heel trots op de ploeg, ze hebben gestreden voor elke meter. We blijven maar stappen maken, maar het kan en moet telkens weer beter, om ons doel te kunnen bereiken. We hebben nu alles in eigen hand en kunnen het volgende maand thuis afmaken. Als we het niveau van de afgelopen tijd kunnen vasthouden, dan zie ik het zeer positief in.'

Door het gelijkspel staat Curaçao nu bovenaan in Groep D, met vijf punten uit drie duels. Costa Rica volgt met twee uit twee, Haïti heeft twee punten uit drie duels. De Bicentini-boys spelen nog één wedstrijd: op vrijdag 15 november, thuis tegen Costa Rica. Bij winst is de ploeg zeker van de finaleronde, waaraan ook de andere drie groepswinnaars meedoen. In die poules spelen CONCACAF-toplanden als de Verenigde Staten, Mexico en Honduras. De eindronde wordt in juni gespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.