Bacuna helpt Curaçao bij debuut aan historische overwinning

Reacties

Juninho Bacuna heeft in de nacht van zaterdag op zondag zijn debuut gemaakt voor Curaçao. De 22-jarige middenvelder van Huddersfield Town was meteen belangrijk door in het Nations League-duel met Haïti (1-0) de assist te leveren bij de winnende goal van Elson Hooi.

Bacuna helpt Curaçao bij debuut aan historische overwinning

Bacuna maakte onlangs bekend de knoop te hebben door gehakt wat zijn interlandloopbaan betreft. De voormalig speler van FC Groningen speelde jeugdinterlands voor Nederland, maar besloot nu net als zijn oudere broer Leandro (28, Cardiff City) voor Curaçao te gaan uitkomen. Tegen Haïti had bondscoach Remko Bicentini meteen een basisplaats ingeruimd.

Met de gebroeders Bacuna binnen de lijnen boekte Curaçao een historische overwinning. De laatste zege op Haïti dateerde van 5 maart 1950. Bijna zeventig jaar later was het Hooi (ADO Den Haag) die in de zeventigste minuut uitgroeide tot matchwinner door de bal op aangeven van de debuterende Juninho, en na een hakbal van Leandro, in de verre hoek te schieten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Leandro Bacuna toonde zich na afloop tevreden. 'We hadden een goed wedstrijdplan, we probeerden door het midden te combineren, want daar lag veel ruimte. Kuwas (Brandley, red.) kwam regelmatig naar binnen, zo probeerden we kansen te creëren. Zij speelden veel lange ballen. We zijn geduldig gebleven, dat was uiteindelijk de sleutel tot de overwinning.'

Zo begon Curaçao met een overwinning aan de CONCACAF Nations League, die tevens fungeert als kwalificatie voor het Gold Cup-toernooi van 2021. De nummers één en twee van de vier poules in Divisie A plaatsen zich rechtstreeks voor het continentale kampioenschap. Het volgende duel van Curaçao in Groep D van Divisie A is op 10 september, opnieuw tegen Haïti.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Curaçao
Meer over Curaçao
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.