Droevige Luiz: 'Nieuwe uitdaging in betoverende stad'

Reacties

De transfer van David Luiz van Chelsea naar Paris Saint-Germain moet nog officieel beklonken worden, maar via sociale media nam de Braziliaanse verdediger alvast afscheid van de Londense club.

Droevige Luiz: 'Nieuwe uitdaging in betoverende stad'

Vrijdag bereikten Chelsea en Paris Saint-Germain een akkoord over een transfersom van circa vijftig miljoen euro, waarmee Luiz de duurste verdediger aller tijden wordt. Zaterdag ondergaat hij een medische keuring, waarna de transfer van de 27-jarige Braziliaan, die ook op het middenveld uit de voeten kan, afgerond kan worden.

Via sociale media nam Luiz alvast afscheid van Chelsea, de club die hij circa drieënhalfjaar diende. 'Chelsea bedankt voor de geweldige samenwerking. Ik heb goede vrienden gemaakt, veel prijzen gewonnen en deze herinneringen draag ik voor altijd bij me. Ik wil mijn teamgenoten, de gehele technische staf en de supporters bedanken.'

'Ik verlaat de club met grote droefenis', vervolgde Luiz. 'Maar tegelijkertijd ben ik enthousiast over de nieuwe uitdaging die voor me ligt bij een grote club in een stad die me altijd betoverd heeft. Het is een nieuwe fase en een nieuwe uitdaging. Allez Paris!'

David Luiz maakte in januari 2011 voor 25 miljoen euro de overstap van Benfica naar Chelsea, waar hij in drieënhalf jaar tijd de Champions League, het toernooi om de FA Cup (beide in 2012) en de Europa League (2013) won. Afgelopen seizoen greep Chelsea naast alle prijzen.

Columns van Gijp, Dijkshoorn en Derksen lezen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.