Drie Nederlanders maken nog kans op Ballon d'Or

Reacties

Virgil van Dijk, Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt maken nog kans op de Ballon d'Or. Het drietal Nederlanders behoort tot de laatste dertig namen die kans maken op de eretitel.

Drie Nederlanders maken nog kans op Ballon d'Or
© Pro Shots

De Ballon d'Or wordt sinds 1956 uitgereikt aan de beste speler van het desbetreffende kalenderjaar. Vorig jaar was die prijs een prooi voor Luka Modric. Cristiano Ronaldo en Lionel Messi wonnen de prijs allebei vijf keer. Beide wereldsterren behoren ook dit keer weer tot de favorieten, samen met Van Dijk. De Nederlandse verdediger van Liverpool liep eind september bij de FIFA-verkiezing van wereldvoetballer van het afgelopen voetbalseizoen al een ereprijs mis. Toen werd Messi als 's werelds beste voetballer verkozen.

De Ballon d'Or werd in het verleden door drie Nederlanders gewonnen. Johan Cruijff won de prijs in 1971, 1973 en 1974, Marco van Basten werd in 1988, 1989 en 1992 tot 's wereld beste verkozen en Ruud Gullit was in 1987 de gevierde man. In de periode 2010-15 werd de verkiezing samen met de wereldvoetbalbond (FIFA) gehouden, maar sinds 2016 staat de prijs weer op zichzelf.

Ook de laatste tien kanshebbers voor de Kopa Trophy (beste speler onder de 21) en de Yashin Trophy (beste doelman) zijn bekend. 

Vrouwen
Naast de mannelijke genomineerden, werd ook de lijst van de laatste twintig vrouwelijke kanshebbers bekendgemaakt. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.