Drie keeperflaters bezorgen Van Marwijk de tweede uitzege

Bert van Marwijk is ook na zijn vierde wedstrijd als trainer van Hamburger SV nog ongeslagen. Door drie flaters van SC Freiburg-doelman Oliver Baumann won HSV voor de tweede keer onder leiding van de voormalige bondscoach van het Nederlands elftal: 0-3.

Drie keeperflaters bezorgen Van Marwijk de tweede uitzege

Rafael van der Vaart was net als in de thuiswedstrijd tegen VfB Stuttgart (3-3) en het uiterst succesvolle bezoek aan 1. FC Nürnberg (5-0) trefzeker voor HSV. Het was echter niet de Oranje-international maar Freiburg-doelman Baumann die een, zij het negatieve, hoofdrol opeiste.

De 23-jarige aanvoerder van de laagvlieger uit Zuidwest-Duitsland ging bij alle drie de treffers van HSV pijnlijk in de fout. In de 37ste minuut en de 47ste minuut tastte hij wel erg opzichtig mis bij lange ballen van Milan Badelj en Van der Vaart, waardoor Maximilian Beister en Pierre-Michel Lasogga (foto) de bal eenvoudig in het lege doel konden werken.

En dat terwijl het dit seizoen nog winstloze Freiburg in het eerste half uur eigenlijk het beste van het spel had. Na de blunders van Baumann was het verzet van de huidige nummer zeventien van de Duitse Bundesliga echter gebroken, zeker toen Van der Vaart in de 63ste minuut ook nog zijn zesde competitiegoal in de schoot kreeg geworpen van de blunderende sluitpost.

De gitzwarte dag in de loopbaan van Baumann neemt echter niet weg dat Van Marwijk in Hamburg bezig is aan een uitstekende start. Sinds zijn komst pakten Die Rothosen acht punten in vier duels, twee keer zoveel als in de eerste zes wedstrijden van het seizoen. Met twaalf punten staat HSV als nummer twaalf slechts drie punten achter op nummer vier Hertha BSC.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen