Van Marwijk wil HSV-fans vermaken in eerste thuiswedstrijd

Bert van Marwijk heeft zondag tegen VfB Stuttgart voor het eerst de leiding over Hamburger SV in een thuiswedstrijd. De in Hamburg goed gestarte coach wil het thuispubliek voor zich winnen. Aanvoerder Rafael van der Vaart waakt voor al te grote euforie.

Van Marwijk wil HSV-fans vermaken in eerste thuiswedstrijd

Van Marwijk begon zijn dienstverband bij HSV met uitwedstrijden in de Duitse Bundesliga tegen Eintracht Frankfurt (2-2) en 1. FC Nürnberg (5-0 winst) en hoopt zondag in de Imtech Arena een vervolg te kunnen geven aan de klinkende uitzege van twee weken terug.

'Mijn eerste thuiswedstrijd, dat is natuurlijk iets bijzonders. Maar veel belangrijker is dat we ons elke week een stukje verbeteren. Komend weekend willen we daarom de fans gaan vermaken', vertelt Van Marwijk in Duitse media.

Van Marwijk maakte met zijn grondige werkwijze al indruk op alle geledingen van Die Rothosen en kan ook op goedkeuring rekenen van de van het Nederlands elftal teruggekeerde Van der Vaart. 'Hij verricht hier fantastisch werk. Ik ben ervan onder de indruk hoe hij de ploeg onder handen neemt', aldus de ex-Ajacied, met wie Van Marwijk als bondscoach van Oranje al vier jaar samenwerkte.

HSV heeft dankzij de 5-0 zege in Neurenberg afstand genomen van de plaatsen die aan het eind van het seizoen degradatie betekenen, maar is er met een vijftiende plaats en slechts acht punten nog lang niet.

Ook Van der Vaart stelt dat na het vertrek van Thorsten Fink en de komst van Van Marwijk niet meteen alles anders is in Hamburg. 'Twee weken terug stelden we nog helemaal niets meer voor en nu moeten we het alweer over de Europa League hebben. Maar het is ons vorig seizoen ook al niet gelukt om ons daarvoor te plaatsen.'

Dat het optimisme bij enkele slechte resultaten meteen omslaat in pessimisme, ziet ook Van Marwijk als valkuil voor zijn ploeg. De 61-jarige oefenmeester eist daarom van zijn spelers dat ze ook in tijden van tegenspoed de schouders eronder blijven zetten. 'We moeten positief blijven. En wie dat niet is, heeft bij mij een probleem.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen