'Drie doelpunten in een dergelijke wedstrijd is geweldig'

Thomas Müller blikt trots en tevreden terug op de 4-0 zege op Portugal, waarin hij drie doelpunten voor zijn rekening nam. Daarmee begon Duitsland uitstekend aan het WK in Brazilië.

'Drie doelpunten in een dergelijke wedstrijd is geweldig. De ene was nog mooier dan de andere', reageerde Müller na de wedstrijd. 'Wanneer je op een 1-0 voorsprong komt, is dat een enorme steun in de rug. Maar toen we op 2-0 kwamen was dat helemaal perfect, zeker met dit warme weer.'

'Toen we ook nog tegen tien man kwamen te staan, was de wedstrijd helemaal gespeeld', verwees Múller naar de rode kaart van Pepe. 'Tijdens een duel om de bal voelde ik een vuist in mijn gezicht en met wat er daarna gebeurde had ik helemaal niets meer mee van doen.'

'De eerste helft was geweldig, we hebben telkens op de juiste momenten gescoord', vulde aanvoerder Philipp Lahm aan. 'Het is erg leuk dat we met zo'n overwinning huiswaarts keren, maar we zijn hier nog niet klaar. Portugal is een superteam, maar wij hebben het veel beter gedaan vandaag.'

Gevaar
Bondscoach Joachim Löw was uiteraard ook erg te spreken over de ruime overwinning. 'Thomas heeft het fantastisch gedaan, hij heeft voor veel gevaar gezorgd. Het hele team was goed, we gaven nauwelijks ruimte weg om Portugal te laten counteren. Zelf speelden we wél snel vooruit.'

'Na rust was het een heel ander beeld, waarin we veel balbezit hebben gehad en nauwelijks in de problemen kwamen', vervolgde Löw, die naast Müller nog één speler vond uitblinken: 'Jérôme Boateng heeft het echt geweldig gedaan tegen Cristiano Ronaldo, die helemaal uit de wedstrijd werd gespeeld.'