Dreun voor Malacia: vrijwel zeker einde seizoen bij Manchester United

Reacties

Tyrell Malacia (24) komt dit seizoen normaliter niet meer in actie bij Manchester United. De linksback ligt al maanden uit de roulatie bij The Red Devils met een kniekwetsuur en zou in januari al terugkeren, maar manager Erik ten Hag verwacht de voormalig Feyenoorder niet meer terug dit seizoen.

Dreun voor Malacia: vrijwel zeker einde seizoen bij Manchester United
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
2 - 0
Everton
Everton

'Ik denk dat het dit seizoen lastig voor hem gaat worden om nog speelklaar te zijn', liet Ten Hag over Malacia weten tegenover The Athletic. 'Hij zal vechten om terug te keren en staat weer op het veld. Maar nog niet in de teamtraining en zijn revalidatietraject heeft wat tegenslagen gekend. Hij gaat heel langzaam vooruit, maar het einde van het seizoen nadert al.'

Omdat ook Luke Shaw nog wekenlang aan de kant staat, heeft Ten Hag spijt dat hij Sergio Reguilon heeft laten terugkeren bij Tottenham Hotspur in de winterstop. Met de kennis van nu had de Spanjaard nog van pas kunnen komen, maar hij speelt inmiddels al op huurbasis voor Brentford. Diogo Dalot, Sofyan Amrabat en Victor Lindelof worden veelvuldig als linksachter gebruikt als noodoptie.

'De medische staf verzekerde mij dat Shaw en Malacia in januari allebei fit zouden zijn. Dan hadden we drie linksbacks gehad en had ik altijd één vleugelverdediger moeten teleurstellen', legde Ten Hag dat besluit uit. Ook voor Shaw zit het seizoen er mogelijk op. 'Ik verwacht hem net als Malacia niet meer terug. Hooguit in de laatste wedstrijden van het seizoen', aldus de coach.

Spelersprofiel

T. Malacia


Geboortedatum:
17 augustus 1999
Leeftijd:
24
Geboorteplaats:
Rotterdam
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,70 m
Gewicht:
67 kg
Huidige club:
Manchester United
Nationaal team:
Netherlands Under 23
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer T. Malacia
Meer over T. Malacia
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.