Duurste selectie ter wereld, toch moet Ten Hag puzzelen: slechts één back helemaal fit

Reacties

Erik ten Hag kan dit weekend mogelijk maar beschikken over één vleugelverdediger bij Manchester United. De Nederlandse coach moet het in elk geval stellen zonder Tyrell Malacia en Aaron Wan-Bissaka, terwijl Luke Shaw een serieus vraagteken is voor het treffen met laagvlieger Luton Town.

Duurste selectie ter wereld, toch moet Ten Hag puzzelen: slechts één back helemaal fit
© Pro Shots
Luton Town
Luton Town
1 - 2
Manchester United
Manchester United

Tijdens de persconferentie werd Ten Hag donderdag geconfronteerd met de problemen die hij momenteel op de vleugels van achterhoede heeft bij The Red Devils. 'Aaron Wan-Bissaka heeft nog een paar weken nodig om te herstellen, nadat hij vorige week tijdens de training opnieuw een blessure opliep', zei Ten Hag over het nieuwste blessuregeval. Shaw ging tijdens het duel met Aston Villa uit voorzorg naar de kant en achter zijn naam staat nog een vraagteken voor het duel met Luton Town.

Victor Lindelöf, normaliter centrale verdediger, kwam Shaw afgelopen weekend vervangen, omdat Wan-Bissaka - van origine rechtsachter - toen ook geblesseerd was en Malacia al maandenlang aan de kant staat. Ten Hag: 'Tyrell heeft behoorlijk wat tegenslagen gehad tijdens zijn revalidatieproces. Dat duurt te lang: dat is slecht voor hem, maar ook slecht voor ons. Gelukkig is het punt nu gekomen dat hij naar zijn herstel kan werken. Hij zal snel weer op het veld verschijnen.'

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat Manchester United met problemen kampt op de backposities, ondanks dat Manchester United over 2023 de duurste selectie ooit had. Zowel Diogo Dalot als Wan-Bissaka werden al eens aan de linkerkant van de achterhoede geposteerd, omdat ook Shaw eerder al met een zware blessure langs de kant stond. Ook middenvelder Sofyan Amrabat heeft al op die plek gespeeld.

Amrabat is voor de positie van linksachter ook weer een optie, want hij is teruggekeerd bij de selectie van Manchester United na zijn verrichtingen op de Afrika Cup en viel tegen Aston Villa al kort in. Mason Mount, Lisandro Martinez en Anthony Martial zijn net als Wan-Bissaka en Malacia afwezig als Manchester United op zondagmiddag aftrapt tegen Luton Town.

Spelersprofiel

T. Malacia


Geboortedatum:
17 augustus 1999
Leeftijd:
24
Geboorteplaats:
Rotterdam
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,70 m
Gewicht:
67 kg
Huidige club:
Manchester United
Nationaal team:
Netherlands Under 23
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer T. Malacia
Meer over T. Malacia
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.