Dramatische reeks brengt Chelsea verder in problemen

Chelsea boekte woensdagavond opnieuw een teleurstellend resultaat. Wolverhampton Wanderers trakteerde de titelverdediger op een nipte nederlaag (1-0). Door een dramatische reeks zijn The Blues zo goed als kansloos in de titelstrijd, weet ook trainer Carlo Ancelotti.

Dramatische reeks brengt Chelsea verder in problemen

'Ik denk dat het duidelijk is dat we op dit moment niet goed genoeg zijn', laat de Italiaanse oefenmeester na afloop van de nederlaag tegen de laagvlieger weten aan de Engelse media. 'Maar het team heeft de kwaliteiten, het karakter en de persoonlijkheid om zich voorbij deze situatie te knokken. We moeten juist nu een eenheid vormen en keihard werken voor elkaar.'

Ancelotti denkt nog niet aan opstappen. 'Ik ken dit team zeer goed en ben er zeker van dat we de huidige situatie weten om te zetten in succes. Het is niet mijn beslissing of ik mag aanblijven, maar ik wil hier graag blijven. Mijn relatie met de spelers en de club is goed. Al wordt het natuurlijk erg lastig de titel te prolongeren.'
<br /> De nederlaag van woensdagavond, José Bosingwa tekende met een ongelukkig eigen doelpunt voor de enige treffer, was al de zesde voor Chelsea van dit seizoen. Daarmee evenaarde de titelverdediger het aantal verliespartijen van het gehele vorige seizoen. Bovendien was het tien jaar geleden dat Chelsea na 21 duels al zes keer verloor.

Ondanks een sublieme competitiestart moet Chelsea het inmiddels doen met een vijfde plaats. De achterstand op koploper Manchester United bedraagt al negen punten, terwijl de lijstaanvoerder ook nog eens een duel tegoed heeft.

De terugval van Chelsea is volledig te wijten aan een dramatische reeks. De formatie van Ancelotti pakte slechts acht punten uit de laatste negen competitiewedstrijden. Van die laatste negen competitieduels werd er slechts één winnend afgesloten.

Met name buitenshuis laat Chelsea het afweten. De Engelse kampioen wacht al zes uitwedstrijden in de Premier League op een zege. Door de dramatische reeks worden in Londen zelfs verscheidene negatieve records uit de kast getrokken. Tien jaar geleden (april 2000-maart 2001) zetten The Blues een serie neer van zestien uitduels zonder winstpartij.

Ook met de veerkracht van de Engelsen is dit seizoen iets mis. De laatste zes wedstrijden waarin Chelsea het openingsdoelpunt moest incasseren, won de ploeg niet. Woensdag was er met de aanvallende intenties overigens niets mis. Chelsea had liefst zeventig procent balbezit en kwam tot 19 doelpogingen. Het droevige eindresultaat, drie schoten op doel en geen goals, werd de ploeg uiteindelijk noodlottig. (Tim Tempelaars)
Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's