Dost ondanks aanval beschikbaar voor bekerfinale

Reacties

Bas Dost wil zondag in actie komen tijdens de finale om de Taça de Portugal tegen Aves. De 28-jarige spits van Sporting Lissabon twijfelde eerst nog nadat zijn ploeg was aangevallen door de eigen supporters.

Dost ondanks aanval beschikbaar voor bekerfinale

Eerder liet Dost nog weten geshockeerd te zijn vanwege het geweld op het trainingsveld dinsdag. 'Maar ik ben ook dankbaar voor de steun die ik heb gekregen van de ware Sporting-fans', aldus Dost op de clubwebsite. 'Ik ben trots op de manier waarop mijn team met deze situatie is omgegaan. We gaan hier samen doorheen.' Bij monde van zijn management heeft Dost aangegeven beschikbaar te zijn voor de finale, meldt de NOS.

Dinsdag werd de selectie van Sporting op het eigen trainingscomplex aangevallen door tientallen eigen fans. Kort daarna kwamen bij het stadion supporters van Sporting samen (video onder), die het geweld van de vechtersbazen afkeurden en hun steun betuigden aan Dost. Zij scandeerden de naam van de spits, die bij de schermutselingen een hoofdwond had opgelopen, en er was ook een Nederlandse vlag te zien.

Sporting Lissabon verspeelde op de laatste speeldag van de competitie de tweede plaats, waardoor de club volgend seizoen niet acteert in de Champions League. De zestienvoudig bekerwinnaar is nu geplaatst voor de derde voorronde van de Europa League, maar als zondag wordt gewonnen van Aves is de ploeg van Dost, dit seizoen goed voor liefst 34 doelpunten in 48 wedstrijden, verzekerd van een plek in de groepsfase van dat toernooi.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.