Scorende Dost en Sporting vergooien CL-ticket op slotdag

Reacties

Bas Dost heeft met Sporting Lissabon nagelaten de tweede plek in Portugal in de wacht te slepen. Op de slotdag was een goal van de Nederlander op bezoek bij Marítimo Funchal (2-1) niet voldoende om Benfica voor te blijven op de ranglijst. De concurrent won immers wel.

Scorende Dost en Sporting vergooien CL-ticket op slotdag

In de voorgaande speelronde had Sporting juist nog een slag geslagen met oog op de tweede plaats. Door het 0-0 gelijkspel tegen Benfica was de aanval van de directe concurrent afgeslagen. Met evenveel punten begonnen Sporting en Benfica aan de laatste speelronde, maar omdat het onderling resultaat in het voordeel van de club van Dost was zou een zege volstaan om het ticket voor de voorronde van de Champions League in de wacht te slepen.

De eerste tegenvaller voor Sporting kwam na een half uur. Joel kopte de bal in de verre hoek. Lang kon de thuisploeg niet genieten van die voorsprong, want een minuut later zorgde Dost voor 1-1. Op aangeven van Gelson Martins schoot hij tegendraads raak.

Omdat Sporting en Dost ondanks verwoede pogingen de 1-2 niet meer op het scorebord kregen en Marítimo via Gevorg Ghazaryan zelfs nog de nekslag uitdeelde, ging Benfica met de tweede plek aan de haal. Door een benutte penalty van Jonas won Benfica immers met 1-0 van Moreirense. Daardoor eindigt Benfica achter landskampioen Porto met 81 punten. Sporting heeft drie punten minder.

Ook in de strijd om het topscorerschap moest Dost genoegen nemen met een tweede plek. De goal van zondag was zijn 27ste competitiedoelpunt van dit seizoen. Ook hier zat Jonas hem in de weg, want de 34-jarige spits van Benfica eindigde op het zeer respectabele aantal van 34 doelpunten. Voor Sporting rest de voorronde om Europa League-voetbal, al kan de club van Dost op 20 mei nog directe kwalificatie voor dat toernooi afdwingen door in de bekerfinale te winnen van Aves.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.