Dost en Kruse helpen wisselvallig Wolfsburg aan zege

VfL Wolfsburg heeft geen overtuigende generale afgewerkt voor het duel met PSV in de Champions League, al hield de club mede door een rake kopbal van Bas Dost de punten thuis tegen 1899 Hoffenheim (4-2).

Wolfsburg kende een droomstart, mede door toedoen van Julian Draxler. Waar de Tsjech Pavel Kaderabek dinsdagavond nog Memphis Depay uit de wedstrijd speelde tegen Nederland en de openingstreffer maakte in dat gewonnen duel (2-3), had hij nu totaal geen grip op de spelmaker van de thuisclub. Kaderbarek moest dat bekopen met een vroege wissel.

Het stond toen al 2-0. Draxler schotelde Max Kruse namelijk al binnen een minuut de openingstreffer voor en Dost zes minuten later de tweede van de middag. Maar Hoffenheim, vijftiende in de Bundesliga, vocht zich daarna knap terug. Jeremy Toljan zorgde voor de aansluitingstreffer en Jonathan Schmid vlak na rust voor de gelijkmaker, waarbij de verdediging van Wolfsburg er twee keer niet best uitzag.

Pas na die gelijkmaker maakte de thuisploeg zich weer even kwaad, waarbij Kruse liet zien dat ze hem bij PSV goed in de gaten moeten houden. De Duitse international, deze zomer overgenomen van Borussia Mönchengladbach, zorgde na een vloeiende combinatie voor de 3-2 en bepaalde met een volley van dichtbij met zijn derde van de middag de eindstand.

VfL Wolfsburg, nu vierde in de Bundesliga, en PSV treffen elkaar woensdagavond om 20.45 uur in de Volkswagen Arena in Groep B van de Champions League.