Dost boos op zichzelf na gemiste penalty: 'Ik dacht te makkelijk'

Bas Dost baalde na afloop van het duel met Viktoria Plzen van zijn gemiste strafschop. Na verlenging plaatsten de Portugezen zich alsnog voor de kwartfinale van het Europa League-toernooi.

Na de eerdere zege in Portugal (2-0) maakte Sporting het zichzelf ontzettend moeilijk in de return. De Tsjechen kwamen op een 2-0 voorsprong, waardoor de ploegen afkoersten op een verlenging. Er gloorde hoop voor de Portugezen op het moment dat Dost in de negentigste minuut een strafschop versierde. De aanvaller ging zelf achter de bal staan, maar miste de uitgelezen mogelijkheid om een half uur extra voetbal te voorkomen.

De gemiste strafschop zat Dost na afloop nog niet lekker. 'Ik weet niet precies wat er misging', analyseerde de Oranje-international zijn penalty tegenover de UEFA. 'Ik keek naar de keeper en ik denk dat ik iets te gemakkelijk dacht. Ik ben erg boos op mezelf, maar erg blij dat we uiteindelijk dankzij het doelpunt van Battaglia nog winnen. Als we niet hadden gewonnen, had ik nog erg veel moeite gehad met die gemiste strafschop.'

Jorge Jesus
Rodrigo Battaglia kopte Sporting in de verlenging uiteindelijk naar de kwartfinale. Jorge Jesus gaf toe dat de spanning af en toe om te snijden was tegen Viktoria Plzen. 'Het was een stressvolle wedstrijd. Niet alleen voor de spelers, maar ook voor mij. Uiteindelijk hebben we ons hoofddoel gerealiseerd.'

Jesus beseft dat er een grote kans is dat er vrijdag een sterke opponent uit de koker komt. 'Als je de kwartfinale bereikt, weet je dat er enorm goede teams overblijven. We hebben zelf ook veel kwaliteit. We zullen er alles aan doen om ons te kwalificeren voor de halve finale.'