Dortmund zet andermaal de aanval in op Bayern, mét Favre

Reacties

Lucien Favre is ook komend seizoen de trainer van Borussia Dortmund. Dat heeft technisch directeur Michael Zorc donderdagmiddag laten weten.

Dortmund zet andermaal de aanval in op Bayern, mét Favre
© Pro Shots

Zorc velengde woensdag zelf zijn contract al met een jaar tot medio 2022. Vervolgens schreef Bild al dat ook Favre bij BVB zou blijven. Nu heeft de technisch directeur dat ook bevestigd. 'We gaan met deze samenstelling het nieuwe seizoen in', zei Zorc tijdens een persconferentie, waar hij en de trainer vooruitblikten op de laatste speelronde in de Bundesliga. Zaterdag is 1899 Hoffenheim de tegenstander.

Het nieuws dat Favre trainer van Dortmund blijft, is gezien zijn nog een jaar doorlopende contract misschien niet heel verrassend. Maar tijdens het voorbije seizoen stond de positie van de 62-jarige Zwitser wel regelmatig ter discussie. Een maand geleden bijvoorbeeld, toen Favre na een cryptisch interview onder vuur werd genomen door analyticus Lothar Matthäus. En in november en februari zat Favre ook al op de schopstoel.

De reden daarachter is vrij eenvoudig: ondanks de uitgesproken ambities om kampioen te worden lukt het Dortmund maar niet de aansluiting te vinden bij Bayern München, laat staan dat het de recordkampioen naar de kroon kan steken. Het verwijt dat BVB met Favre aan het roer behalve een Duitse Super Cup geen prijzen heeft gepakt, heeft echter geen invloed op de plannen van de club. De Zwitser blijft.

Daarmee kunnen genoemde kandidaten als Niko Kovac, eerder dit seizoen ontslagen bij Bayern München, en Ajax-trainer Erik ten Hag een contract in Dortmund uit hun hoofd zetten. Ook komend seizoen zal Favre weer de man zijn die opnieuw de aanval op Bayern moet inzetten. Want dat is wel degelijk wat BVB opnieuw van plan is. Zorc stelde dat Bayern dit seizoen een 'tikkeltje' beter was, maar geeft niet op: 'We willen aanvallen.'

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
26
4
4
100-32
+68
82
2
Borussia Dortmund
34
21
6
7
84-41
+43
69
3
RB Leipzig
34
18
12
4
81-37
+44
66
4
Borussia Mönchengladbach
34
20
5
9
66-40
+26
65
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.