Favre op de schopstoel bij Dortmund na cryptisch tv-interview

Reacties

Borussia Dortmund heeft de handdoek gegooid. En trainer Lucien Favre misschien ook wel. Dat is althans de overtuiging in Duitsland na een merkwaardig interview van de Zwitserse coach meteen na afloop van de verloren topper tegen Bayern München.

Favre op de schopstoel bij Dortmund na cryptisch tv-interview
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
0 - 1
Bayern München
Bayern München

Door die 1-0 nederlaag kijkt Dortmund met nog zes duels te gaan tegen een achterstand van zeven punten aan op Bayern. En dus kreeg Favre bij Sky de vraag wat hij wil zeggen tegen de mensen die beweren dat Dortmund met hem aan het roer geen titel kan winnen. 'Dat zegt men al maanden', luidde zijn antwoord. 'Ik lees geen kranten, maar ik weet hoe dat gaat. Over een paar weken zal ik er iets over zeggen. Ik blijf rustig, vertrouw me maar.'

Het werd door sommigen in Duitsland opgevat als een aankondiging van zijn afscheid. 'Ik dacht meteen: Favre gaat, Kovac komt', zei analyticus Lothar Matthäus in de studio. Dat terwijl het contract van de trainer nog een jaar doorloopt. Maar het valt te betwijfelen of Dortmund en de 62-jarige Zwitser wel met elkaar verder gaan. Sinds Favre in 2018 overkwam van OGC Nice, bezorgde hij BVB in twee seizoenen behalve de Super Cup nog geen enkele prijs.

En dat terwijl Dortmund toch echt heeft uitgesproken dit seizoen voor de titel te willen gaan. Maar Favre, die in november en februari ook al op de schopstoel, zat weet dat het lastig gaat worden. 'Zeven punten, zes wedstrijden, dat wordt heel moeilijk', stelde ook Mats Hummels. 'Nu beslist alleen Bayern nog of het ze lukt of niet. Wij staan zeven punten achter', zei de man die afgelopen zomer overkwam van Bayern. 'We weten hoe goed zij zijn'.

Kritiek
Dat bleek dinsdagavond ook weer in de onderlinge ontmoeting, al vond Matthäus dat Favre wel het nodige te verwijten viel. Zo hield hij de niet volledig fitte Jadon Sancho, Emre Can en Axel Witsel allemaal op de bank. 'Ik had de ploeg anders neergezet. Ik vind dat Favre zich heeft vercoacht. Als Sancho in de tweede helft kan spelen, dan kan hij ook vanaf het begin spelen en in de zestigste minuut worden gewisseld. Ik begrijp deze opstelling niet.'

Favre vindt die kritiek onterecht. 'Dat is makkelijk gezegd na afloop van de wedstrijd. We hebben kunnen zien dat Can een paar dagen nodig had. Hij heeft pas één keer met de groep meegetraind en heeft alleen in Wolfsburg gespeeld, toen Hummels eruit moest. En ik ken Jadon. We moeten oppassen dat hij zich niet weer blesseert. Hij kan meer dan éen helft spelen, maar negentig minuten wordt moeilijk', verdedigde de trainer zich.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
26
4
4
100-32
+68
82
2
Borussia Dortmund
34
21
6
7
84-41
+43
69
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.