Kilometervreter Kimmich maakt met voorkennis mooiste goal uit carrière

Reacties

Der Klassiker tussen Borussia Dortmund en Bayern München eindigde dankzij Joshua Kimmich in een 0-1 overwinning voor de bezoekers en dat kwam omdat de middenvelder uitstekend was voorbereid.

Kilometervreter Kimmich maakt met voorkennis mooiste goal uit carrière
© Pro Shots

Kimmich maakte kort voor rust het enige doelpunt van de wedstrijd met een zeer fraaie stift. 'Ik zag niet waar Roman Bürki stond voor ik schoot, maar voor de wedstrijd werd ons verteld dat hij vaak ver voor zijn lijn staat', reageerde de matchwinner na afloop. En ook nu stond de Dortmund-doelman voor zijn lijn, waardoor de bal van Kimmich schitterend binnenviel. 'Ik heb de laatste twee wedstrijden drie keer geschoten en dat werkte niet. Dus probeerde ik het nu maar zo.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Dit was absoluut het mooiste doelpunt uit mijn carrière. Ook omdat hij zo belangrijk is', vervolgde Kimmich, die met Bayern München nu zeven punten voorsprong heeft op achtervolger Borussia Dortmund. 'We hebben nu een mooie buffer. Het zal voor Dortmund mentaal lastig zijn om dit verschil nog goed te maken in de resterende zes wedstrijden.'

Overigens maakte Kimmich niet alleen indruk met zijn zeer fraaie treffer. In het lege Signal Iduna Park liep de middenvelder van Bayern München liefst 13,73 kilometer. Nooit kwam een speler van Der Rekordmeister tot een grotere afstand sinds die cijfers vanaf het seizoen 2013/14 werden bijgehouden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer J. Kimmich
Meer over J. Kimmich
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.