Dortmund-triomf geeft Duitsland meer kans op extra CL-ticket

Reacties

De kans is na dinsdagavond een stukje groter geworden dat Duitsland volgend jaar een extra deelnemer naar de Champions League mag sturen. Borussia Dortmund draaide een achterstand helemaal om en elimineerde Atlético Madrid.

Dortmund-triomf geeft Duitsland meer kans op extra CL-ticket
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
4 - 2
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Duitsland is daarmee in ieder geval voor 24 uur de nummer twee van de UEFA-ranglijst in het huidige seizoen, achter de soevereine koploper Italië. De twee landen die het hoogste coëfficiënt noteren in een seizoen, krijgen een bonusplek op het miljardenbal toegekend. De Serie A kan het eerste extra Champions League-ticket volgens de modellen van Opta amper nog ontgaan, daarachter is het een min of meer gelijke strijd tussen Engeland en Duitsland.

De Bundesliga heeft een eerste troef veilig, de andere twee spelen later deze week tegen Engelse clubs. Woensdagavond is Bayern München – Arsenal (heenwedstrijd 2-2), donderdag West Ham United – Bayer Leverkusen (heenwedstrijd 2-0 voor de Duitsers). Die twee wedstrijden zullen veel gaan bepalen. Engeland heeft naast Arsenal en West Ham nog drie deelnemers.

Manchester City
Manchester City
ns
1 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Manchester City speelt woensdagavond tegen Real Madrid in de Champions League, nadat de eerste pot in Spanje in 3-3 eindigde. Liverpool is op sterven na dood in de Europa League na een 0-3 nederlaag op Anfield tegen Atalanta, Aston Villa heeft een nipte voorsprong (2-1) richting de uitwedstrijd bij Lille in de Conference League.

Dat de kansen op dit moment ongeveer gelijk liggen, heeft ook te maken met het feit dat de punten gedeeld worden door het aantal Europese deelnemers. Duitsland moet zijn punten dit seizoen door zeven delen, die van de Engelse clubs gaan door acht. Op dit moment zouden als nummer vijf AS Roma, Borussia Dortmund en Tottenham Hotspur profiteren van deze nieuwe regel. De eerste twee clubs kunnen uiteraard hun plek in de Champions League ook nog verdienen door het winnen van respectievelijk de Europa League en de Champions League

Bekijk hier al onze video's
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.